Anchetă la Penitenciarul Galaţi, după moartea unui deţinut

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor, a decedat, vineri dimineaţă, după ce a început să simtă rău, în acest caz fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor morţii bărbatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

164 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Penitenciarul Galaţi, după moartea unui deţinut

Anchetă la Penitenciarul Galaţi după moartea unui deţinut (Imagine: Publimedia / Shutterstock)

Deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi au solicitat, vineri, ajutor medical în cazul unui coleg de celulă, în vârstă de 40 ani, care se simţea rău.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, Simona Costache, a declarat că la faţa locului a fost trimisă o echipă medicală a unităţii de detenţie care a constatat că bărbatul avea o stare de sănătate alterată, motiv pentru care s-au început imediat manevrele de resuscitare.

”Vineri dimineaţă, la sesizarea deţinuţilor dintr-o cameră de detenţie, a fost alertat personalul medical care a început imediat manevrele de resuscitare asupra persoanei private de liberate, S.A, de 40 de ani. Totodată, a fost solicitat prin apel la 112 prezenţa unui echipaj SMURD care a continuat manevrele de resuscitare, însă fără succes, pentru că, din păcate, la ora 3.55 dimineaţă a fost declarat decesul”, a spus Simona Costache.

Conform procedurilor, conducerea unităţii de detenţie a anunţat familia cu privire la decesul bărbatului şi a sesizat Poliţia, Parchetul Judecătoriei Galaţi, judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi Institutul de Medicină Legală Galaţi, în acest caz fiind declanşată o anchetă.

Simona Costache a precizat că în urma raportului medico-legal şi a anchetei care se desfăşoară se va stabili cauza morţii deţinutului.

Deţinutul era condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici