Anchetă la RATP Iaşi privind modul în care se fac reviziile tramvaielor şi evaluările angajaţilor

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că o comisie internă din cadrul regiei locale de transport va analiza modul în care se fac reviziile tramvaielor, dar şi evaluările angajaţilor, precizând că deocamdată nu se impune vreo demisie la nivelul conducerii unităţii.

139 afișări
Imaginea articolului Anchetă la RATP Iaşi privind modul în care se fac reviziile tramvaielor şi evaluările angajaţilor

Anchetă la RATP Iaşi privind modul în care se fac reviziile tramvaielor şi evaluările angajaţilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, în urma accidentului în care au fost implicate un tramvai şi şase autoturisme, soldat cu un mort şi cinci răniţi grav, s-a decis constituirea unei comisii interne în cadrul Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iaşi, care să analizeze modul în care sunt făcute reviziile tehnice ale tramvaielor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Comisia de la regia de transport va verifica modul în care se fac reviziile. Vrem să vedem cât de bine sunt pregătiţi cei care fac reviziile tehnice respective", a spus primarul din Iaşi.

Nichita a precizat că o atenţie deosebită va fi acordată şi politicii resurselor umane din cadrul regiei.

"Vom vedea cât de serioşi sunt cei care fac testările psihologice şi cum stau cei analizaţi, în principal vatmanii, cu profilul psihologic. În cadrul regiei sunt 190 de vatmani, pe salarii de 1.000 - 1.200 de lei. Sper să putem vorbi de responsabilitate şi de un nivel ridicat al conştiinţei salariaţilor", a afirmat Gheorghe Nichita.

El a menţionat că se impune o analiză serioasă a modului în care se comportă angajaţii regiei, întrucât cele mai multe accidente în care au fost implicaţi aceştia au avut la bază erori umane.

Întrebat dacă se impune vreo demisie la nivelul conducerii regiei locale de transport, Nichita a răspuns: "Vom lua măsurile corespunzătoare doar după ce vom şti rezultatul anchetei. Nu pot spune acum ce măsuri se vor lua. Dacă e vorba despre o eroare umană, există persoane din regie care trebuie să răspundă".

Un accident s-a petrecut luni după-amiază, în jurul orei 14.00, în zona "Fundaţie", o zonă intens circulată din municipiul Iaşi, după ce un tramvai a intrat într-o coloană de maşini care erau oprite, pe linia de rulare a mijlocului de transport, la semafor.

Astfel, tramvaiul, care era plin cu pasageri şi care cobora Copoul, a intrat în două maşini care aşteptau la semafor şi a acroşat alte trei autoturisme aflate pe banda de lângă trotuar, după care s-a oprit într-un autobuz care staţiona şi el la semafor.

În urma accidentului, o persoană a murit, rămânând prinsă într-o maşină, sub tramvai.

De asemenea, cinci persoane au fost rănite, patru dintre acestea fiind internate la Spitalul "Sfântul Spiridon", iar un bărbat care a suferit un traumatism cranian este internat la Spitalul de Neurochirurgie.

Pe numele vatmanului Cristi Diaconu, în vârstă de 35 de ani, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici