Andronescu: Inspectoratele pot aproba, la cererea şcolilor, suspendarea cursurilor din cauza zăpezii

Inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea unităţilor de învăţământ, suspendarea cursurilor în situaţii deosebite, bine fundamentate, în cazul căderilor abundente de zăpadă sau a viscolului, până acum doar judeţul Timiş luând o astfel de decizie, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei.

329 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Inspectoratele pot aproba, la cererea şcolilor, suspendarea cursurilor din cauza zăpezii

Andronescu: Inspectoratele pot aproba, la cererea şcolilor, suspendarea cursurilor din cauza zăpezii (Imagine: Marius Dumbravean / MediafaxFoto)

"Inspectoratele şcolar pot lua decizia suspendării cursurilor dacă sunt situaţii speciale. Până acum nu am primit informaţii privind suspendarea cursurilor decât în judeţul Timiş", a declarat pentru agenţia MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar 2012-2013, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerilor unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Solicitarea de modificare a structurii anului şcolar se face după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor din unităţile de învăţământ.

Modificarea structurii anului şcolar se aprobă cu condiţia recuperării orelor pierdute, potrivit documentului citat.

Cursurile vor fi suspendate luni în toate unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, din cauza zăpezii şi a viscolului, a decis, duminică după-amiază, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Inspectorul şcolar general din Timiş, Cornel Petroman, a declarat că s-a luat decizia ca luni, 10 decembrie, toate unităţile de învăţământ din judeţ să rămână închise din cauza zăpezii, decizia putând fi prelungită şi pentru ziua de marţi, în funcţie de condiţiile meteorologice.

"Condiţiile nu sunt cele dorite, am decis să suspendăm cursurile în data de 10 decembrie în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Nu se poate circula pe unele drumuri, astfel că este mai bine să suspendăm. Mâine (luni - n.r.) vom discuta într-un consiliu administrativ dacă vremea se menţine rea şi va fi zăpadă în continuare să suspendăm şi marţi, dar deocamdată decizia este pentru ziua de luni", a declarat Petroman.

Judeţul Timiş se află sub avertizare cod galben de ninsoare şi viscol.

Meteorologii au prelungit până luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei şi viscol pentru Bucureşti şi 29 de judeţe din jumătatea de est a ţării.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în noaptea de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 de litri pe metru pătrat. În acest interval ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea predomină ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Avertizarea este valabilă de duminică, ora 20.00, până luni, la ora 11.00, în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Galaţi, Vrancea, Covasna, Harghita, Braşov, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani şi parţial în Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu şi Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici