Angajaţi ai spitalelor din Craiova, cercetaţi penal pentru că au refuzat să facă teste COVID-19

  • Şefii laboratoarelor de testare COVID din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Spitalului de Urgenţă Craiova au refuzat probe trimise de DSP Dolj
  • În laboratoarele spitalelor se lucrau, de fapt, teste COVID-19 pentru călătorii în străinătate
  • Din cauză că testele au întârziat, în mai multe instituţii publice s-au extins focarele de COVID
2530 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai spitalelor din Craiova, cercetaţi penal pentru că au refuzat să facă teste COVID-19

Angajaţi ai spitalelor din Craiova, cercetaţi penal pentru că au refuzat să facă teste COVID-19

Şefii laboratoarelor unde se fac teste covid, din cadrul Spitalelor de Boli Infecţioase Craiova şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, sunt cercetaţi penal pentru “abuz în serviciu” şi  „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, din iunie şi până în prezent, şefii laboratoarelor ar fi refuzat să prelucreze mai multe probe recoltate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj de la persoane suspecte de Covid. Doar o parte din probe au fost prelucrate. Şefii laboratoarelor au motivat că nu au timp să facă toate analizele pentru că trebuie să prelucreze probe covid din alte judeţe.

Anchetatorii susţin însă, că în laboratoare se lucrau teste la cerere, pentru persoane care plecau în străinătate.

“În perioada iunie 2020 – până în prezent, funcţionari publici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, unităţi spitaliceşti dotate cu aparate medicale tip P.C.R., folosite în detectarea virusului SARS COV 2, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din alte judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către D.S.P. Dolj în urma constatării unor cazuri de infectare cu virusul menţionat, fapt ce are ca urmare întârzierea în luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în locaţiile identificate de organele de sănătate publică.”, anunţă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În ultimele săptămâni, într-un cămin de bătrâni din Craiova şi într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Filiaşi, aproximativ 200 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19. Epidemiologii din cadrul DSP Dolj spun că, aici, rezultatele testelor au venit chiar şi după 10 zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici