Angajaţii din penitenciare aduc gratii în mărime naturală pentru guvernanţi

Aproximativ 300 de angajaţi din penitenciare, îmbrăcaţi în uniforme, participă la mitingul de la Palatul Parlamentului, miercuri, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură şi aduc la protest un set complet de gratii, în mărime naturală, a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor din ANP.

108 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din penitenciare aduc gratii în mărime naturală pentru guvernanţi

Angajaţii din penitenciare aduc gratii în mărime naturală pentru guvernanţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Un număr de 300 de membri FSANP, angajaţi ai penitenciarelor româneşti, vor protesta în uniformă - ne apărăm cu mândrie drepturile aşa cum ne facem şi datoria şi nu ne este teamă de uniformă aşa cum nu ne este nici ruşine - alături de colegii salariaţi din sectorul public şi privat împotriva modificării Codului Muncii şi a transformării salariaţilor români în sclavi", a declarat, marţi, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu.

Liderul sindical a precizat că la protestul organizat de confederaţiile sindicale, miercuri, în ziua în care Parlamentul dezbate şi votează moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, după ce Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea pe Codul Muncii, vor participa aproximativ 300 de membri ai FSANP.

Aceştia vor aduce în Piaţa Constituţiei "un set de gratii în mărime naturală", pe care, în jurul orei 14.30, înaintea dezbaterilor din Parlament, le vor face "cadou politicienilor din coaliţia de guvernare", pentru a le aminti că există o lege şi că "cei care se aseamănă, la un moment dat, vor trebui să se adune cu cei care le sunt «cumetri»", a mai spus Dumitraşcu, citat într-un comunicat de presă al FSANP.

"Excelenţa Sa, domnul Traian Băsescu - Preşedintele României a dictat, memorabil de altfel, într-un moment de uitare a celui zis «Bercea Mondial», la a cărui nuntă a dănţuit în plin efort naţional anti-corupţie. N-avem decât meritul de a duce acest mesaj mai departe", a mai spus liderul FSANP.

Sindicaliştii din FSANP consideră Codul Muncii asumat de Guvern "un atentat la drepturile elementare ale salariaţilor". În opinia acestora, ignorarea recomandărilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii va aduce România pe "lista specială a ţărilor cu salariaţi abuzaţi".

De asemenea, sindicaliştii mai susţin că modificările la Codul Muncii nu a fost dezbătute, ci au fost dictate de Guvern, la solicitarea unor "organizaţii de trafic de influenţă".

"Guvernul continuă să abuzeze de procedura asumării răspunderii guvernamentale neasumându-şi în fapt nimic. Nici măcar eşecul unei guvernări care şi-a «asumat» o politică de austeritate iresponsabilă, pentru care plătesc doar românii simpli", se mai arată în comunicatul FSANP.

De asemenea, sindicaliştii susţin că protestează, miercuri, şi faţă de îndatorarea României, de eliminarea dreptului la negocieri colective la nivel naţional şi de "incompetenţa Guvernului Boc".

"Nu este prima criză pe care o traversăm ca ţară şi la care am fost solidari cu toţii. Avem însă primul Guvern care nu înţelege nici măcar la nivel de bază mecanismele economice şi care n-a facut altceva decât să distrugă, nefiind capabil să reformeze. Măsurile guvernelor Boc (I - V) n-au fost altceva decât rezultatul unui calcul politic. Au fost sacrificaţi români în speranţa deşartă a supravieţuirii unei guvernări golăneşti", a mai spus Dumitraşcu.

Acesta a precizat că FSANP va participa şi la greva generală ce va fi declanşată de confederaţiile sindicale, precum şi la toate celelalte acţiuni împotriva Codului Muncii asumat de către Guvern.

"Penitenciarele se vor opri chiar daca porţile vor rămâne închise. Suntem convinşi însă că şi România va reacţiona şi vom fi iarăşi mândri, după 20 de ani, că suntem români", a mai spus liderul sindical.

Guvernul şi-a asumat, săptămâna trecută, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură care va fi dezbătută şi votată miercuri, de la ora 15.00.

Cele cinci confederaţii sindicale au anunţat că vor organiza în Capitală, miercuri, un miting la care estimează că vor participa 50.000 de persoane, sindicaliştii invitând la protest toţi cetăţenii nemulţumiţi de locul de muncă, întrucât Codul Muncii asumat de Guvern îi va afecta pe toţi angajaţii.

Sindicalişti spun că dacă în urma mitingului din 16 martie nu vor fi rezolvate cererile lor, vor face grevă generală.

Mitingul va avea loc în Piaţa Constituţiei, între orele 12.00 şi 18.00. La protest vor participa atât sindicalişti din Bucureşti, cât şi din ţară, care vor veni cu autocarele între orele 9.00 şi 12.00, prin şase puncte de intrare în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici