Angajaţii RATB au suspendat greva de solidaritate. Metroul nu circulă până la ora 12.00

Greva de solidaritate a unor angajaţi de la RATB a fost suspendată la ora 6.00, după două ore în care majoritatea troleibuzelor şi tramvaielor nu au ieşit pe trasee, a declarat, marţi dimineaţă, preşedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local, Vasile Pietrariu.

153 afișări
Imaginea articolului Angajaţii RATB au suspendat greva de solidaritate. Metroul nu circulă până la ora 12.00

Angajaţii RATB au suspendat după două ore greva de solidaritate (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Liderul sindical a spus că angajaţii pe care îi reprezintă au reluat lucrul după două ore de grevă, din cauza presunilor asupra lor venite din partea administraţiei.

"Toţi angajaţii care au anunţat grevă de solidaritate marţi au fost înlocuiţi cu colegi de la alt sindicat care erau liberi marţi. E regretabil că ceilalţi colegi au fst împtrivă şi că s-au suplimentat liniile cu autobuze, e regretabil că aceştia au sabotat greva", a spus Pietrariu

Unii sindicalişti de la RATB care lucrează în transportul electric, respectiv pe tramvaie şi troleibuze, au intrat în grevă de solidaritate marţi dimineaţă, la ora 4.00, simultan cu sindicaliştii de la metrou. Aceştia au anunţat iniţial că vor fi în grevă până la ora 12.00, însă au renunţat la protest cu şase ore mai devreme.

Angajaţii de la metrou au oprit lucrul, marţi dimineaţă, de la ora 4.00 până la ora 12.00, în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, ameninţând că intră în grevă generală pe termen nelimitat dacă va apărea un act normativ prin care li se vor reduce salariile cu 25 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici