​Angajaţii români, cei mai expuşi riscului de sărăcie din UE. "Ideea că oamenii săraci sunt cei care nu vor să muncească este mai puţin adevărată în România decât oriunde în Europa”

  • România este pe primul loc în Uniunea Europeană ca pondere a angajaţilor aflaţi în risc de sărăcie, cu un procent de 15,7% din totalul angajaţilor în 2019.
  • ”În România, ideea conform căreia munca asigură bunăstarea lucrătorilor este mai puţin adevărată decât în restul Europei”
  • România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte viteza de creştere a productivităţii, după Irlanda, conform Monitorului Social.
1046 afișări
Imaginea articolului ​Angajaţii români, cei mai expuşi riscului de sărăcie din UE. "Ideea că oamenii săraci sunt cei care nu vor să muncească este mai puţin adevărată în România decât oriunde în Europa”

​Angajaţii români, cei mai expuşi riscului de sărăcie din UE

România este pe primul loc în Uniunea Europeană ca pondere a angajaţilor aflaţi în risc de sărăcie, cu un procent de 15,7% din totalul angajaţilor în 2019, potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Anul trecut, media Uniunii Europene a angajaţilor care erau expuşi riscului de sărăcie era de 8,9%.

”De la integrare şi până acum, România deţine primul loc din Uniunea Europeană ca pondere a celor aflaţi în risc de sărăcie, dintre persoanele ocupate (15,7%, în 2019). Pe de altă parte, România ocupă al doilea loc în UE în ce priveşte ritmul de creştere a productivităţii (după Irlanda). Aceste două observaţii arată că, în România, ideea conform căreia munca asigură bunăstarea lucrătorilor este mai puţin adevărată decât în restul Europei”, transmit autorii infograficului.

România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte viteza de creştere a productivităţii, după Irlanda, conform Monitorului Social.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici