Antonescu: Monica Macovei "influenţează anumit" trei sferturi din procurorii din parchete

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că europarlamentarul PDL Monica Macovei ar "influenţa anumit", dar şi cunoaşte, trei sferturi din procurorii din parchete, iar o parte din foştii săi consilieri se află pe poziţii de decizie în parchete şi instanţe.

257 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Monica Macovei "influenţează anumit" trei sferturi din procurorii din parchete

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Liderul PNL a susţinut că Monica Macovei "influenţează anumit şi cunoaşte trei sferturi din procurorii din parchete".

"Nu putem să tratăm Parlamentul ca pe o adunătură de infractori şi orice reprezentant al Parchetului şi orice document ca pe cuvântul lui Dumnezeu pe pământ, asta e altceva. Nu putem face asta", a afirmat Antonescu.

Ulterior, el a fost întrebat de unde cunoaşte faptul că Monica Mocovei ar influenţa procurorii în activitatea lor.

"Păi le face public, în repetate rânduri înainte ca parchetul, nu mai vorbesc de instanţă, să se pronunţe, doamna Monica Macovei a spus foarte clar ce trebuie să facă respectivii. Eu nu am spus niciodată pe niciun fel de... nu numai proces, pe niciun fel de cercetare, ce trebuie să se întâmple (...) Doamna Monica Macovei, ca să dau un exemplu, în repetate rânduri a spus şi nu e singura: «Pentru mine cazul Dragnea e relevant. Dacă LLiviu Dragneanu va fi trimis în judecată înseamnă că nu mai avem justiţie în România. Liviu Dragnea trebuie trimis în judecată». Un exemplu, a făcut nu ştiu câte", a afirmat liderul PNL.

El a precizat însă că nu ar fi nimic ilegal, dar poate fi făcută o listă cu foştii consilieri ai Monicăi Macovei care sunt în poziţii de decizie în parchete sau în instanţe.

De asemenea, Antonescu a fost întrebat dacă a influenţa un procuror nu înseamnă ca acesta să dea curs recomandărilor lui Macovei.

"Nu asta înseamnă. Hai să punem capăt discuţiei, când doamna Macovei toarnă la Bruxelles şi în alte părţi, toarnă oameni politici, partide, instituţii din această ţară, Guvernul, asta spune, că influenţăm procurorii. Dumneavoastră nu ştiţi vreun procuror care să fi luat o decizie în folosul sau sub influenţa cuiva din USL. Când găsiţi vreunul mai discutăm", a mai precizat liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici