Arad: Cei 34 de cercetaşi belgieni care s-au rătăcit pe dealuri au fost găsiţi

Cei 34 de cercetaşi belgieni care s-au rătăcit, joi seară, pe dealuri împădurite din judeţul Arad, au fost recuperaţi, în cursul nopţii, iar o tânără a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că suferise hipotermie.

782 afișări
Imaginea articolului Arad: Cei 34 de cercetaşi belgieni care s-au rătăcit pe dealuri au fost găsiţi

Arad: Cei 34 de cercetaşi belgieni care s-au rătăcit pe dealuri au fost găsiţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii şi jandarmii au ajuns la turiştii rătăciţi în jurul orei 01.00, după câteva ore de la apelul la 112 primit, aceştia fiind localizaţi pe dealurile dintre localităţile Covăsânţ şi Căsoaia, la marginea Munţilor Zărandului.

"La început nu se ştia locul în care se aflau pentru că a fost o comunicare foarte grea cu turiştii deoarece nu exista semnal bun la telefon. În cele din urmă am înţeles unde se aflau, pe un platou între localităţile Covăsânţ şi Căsoaia", a declarat Daniel Monoranu, purtătorul de cuvând al Jandarmeriei Arad.

Potrivit comisarului Adrian Şimon de la Poliţia judeţului Arad, zeci de persoane au participat la căutarea belgienilor.

"Am acţionat cu poliţişti, jandarmi, vânători, pădurari şi voluntari. Am reuşit localizarea şi recuperarea turiştilor şi au fost duşi la pensiunea la care erau cazaţi. O singură fată a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit o hipotermie", a declarat Şimon.

Cei 34 de cercetaşi belgieni, 20 de copii şi 14 adulţi, sunt din Anvers şi au venit în excursie în România pentru prima dată. Ei s-au cazat la o pensiune din localitatea Covăsânţ, iar de aici au plecat în excursie prin pădurile din zonă.

Cercetaşii le-au spus autorităţilor că în cursul serii de joi au încurcat drumurile pe dealuri şi nu au mai găsit calea de întoarcere în localitate. Turiştii au spus că au ajuns într-o zonă atât de izoltată încât nu funcţiona nici GPS-ul, iar semnal GSM au avut câteva momente, reuşind astfel să sune la 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici