Argeş: Zeci de gospodării şi mai multe terenuri agricole, inundate în urma ploilor torenţiale

Zeci de gospodării şi mai multe hectare de terenuri agricole au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă în cinci localităţi din judeţul Argeş, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din curţile oamenilor.

393 afișări
Imaginea articolului Argeş: Zeci de gospodării şi mai multe terenuri agricole, inundate în urma ploilor torenţiale

Argeş: Zeci de gospodării şi mai multe terenuri agricole, inundate în urma ploilor torenţiale (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

În urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, zeci de gospodării din mai multe localităţi ale judeţului Argeş, dar şi mai multe hectare de terenuri agricole au fost inundate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, pompierii intervin, sâmbătă seară, pentru evacuarea apei care a intrat în curţi din localităţile Bârla, Căteasca, Stolnici, Costeşti şi Budeasa.

Conform datelor primite din teren până la ora transmiterii acestei ştiri, sunt afectate de inundaţii doar curţi şi terenuri agricole, nu şi locuinţe şi nu există localităţi sau persoane izolate din cauza inundaţiilor.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş sunt sprijiniţi în acţiunile lor de cei de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor. Se acţionează pentru evaluarea apei, dar şi pentru curăţarea şanţurilor şi canalelor de scurgere, întrucât faptul că aceste canale nu au fost curăţate este unul dintre motivele pentru care s-au produs inundaţii în unele dintre zonele afectate.

Până în prezent, nu există un bilanţ privind numărul de gospodării şi suprafeţele de terenuri afectate de inundaţii în judeţul Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici