Arhiepiscopul romano-catolic Robu, la clubul Colectiv: Ar trebui să ne fie ruşine, nouă tuturor şi guvernelor şi instituţiilor statului şi bisericilor - FOTO

Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu, a venit, luni după-amiază, la clubul Colectiv, a aprins o lumânare, a îngenunchiat şi s-a rugat, spunând apoi că i-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru ce s-a întâmplat şi că ar trebui să ne fie ruşine tuturor, inclusiv Guvernului, instituţiilor statului, bisericilor.

63420 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul romano-catolic Robu, la clubul Colectiv: Ar trebui să ne fie ruşine, nouă tuturor şi guvernelor şi instituţiilor statului şi bisericilor - FOTO

Arhiepiscopul romano-catolic Robu, la clubul Colectiv: Ar trebui să ne fie ruşine, nouă tuturor şi guvernelor şi instituţiilor statului şi bisericilor (Imagine: Alice Kivasniski/ Mediafax Foto)

"Ne rugăm pentru cei rămaşi în viaţă şi ne rugăm la Dumnezeu pentru victime. Mi-am cerut iertare celor decedaţi. I-am cerut iertare şi lui Dumnezeu pentru că noi, noi toţi din ţară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple aşa ceva, ca România să fie altfel. Ar trebui să ne fie ruşine, nouă tuturor şi guvernelor şi instituţiilor statului şi bisericilor că n-am schimbat ceva în ţara noastră în 25 de ani şi ne pare rău. Trebuie să ne cerem iertare celor care au murit şi după aceea să ne rugăm. Noi nu am făcut îndeajuns ce trebuia să facem şi i-am încredinţat milostivirii lui Dumnezeu şi pe ei care au murit şi pe cei care au rămas în continuare în viaţă", a spus Ioan Robu.

"Am cerut ca Dumnezeu să îi ducă în lumina veşnică, iar pe cei rămaşi să-i mângăie. Noi, bisericile, nu am lucrat îndeajuns. Trebuie să schimbăm ceva în modul de a gândi şi să acţionăm. Înghiţim neglijenţele, corupţia, şmecheria şi credem că sunt nimicuri, dar ele pot fi criminale. Nu Dumnezeu a îngăduit această tragedie", a mai afirmat Robu.

Tot luni, Biroul de Presă al Patriarhiei Române a dat un comunicat în care a dezminţit o ştire falsă postată pe un site despre un presupus preot anonim din judeţul Prahova care ar fi făcut o asociere forţată între tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti şi "sărbătoarea de Holloween" (sic!).

"În aceste zile în care opinia publică din ţară şi străinătate este profund marcată de tragedia petrecută într-un club din Bucureşti în seara zilei de 30 octombrie 2015, considerăm că astfel de dezinformări postate sub protecţia anonimatului sunt iresponsabile şi au rol de manipulare. Celor care au fost tentaţi să dea crezare unor astfel de dezinformări, precizăm că Patriarhia Română şi-a exprimat compasiunea şi solidaritatea cu familiile îndoliate şi cei aflaţi în suferinţă pe pat de spital în dimineaţa zilei de 31 octombrie 2015. La Sfânta Liturghie din ziua de 1 noiembrie 2015, în biserici şi mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureştilor au fost oficiate rugăciuni pentru însănătoşirea celor răniţi şi de pomenire a celor trecuţi la Domnul. De asemenea, din ziua de 31 octombrie 2015, preoţii de caritate din spitale acordă asistenţă religioasă şi consiliere spirituală celor greu încercaţi în tragedia din Clubul bucureştean. Regretăm faptul că în astfel de momente în care se impun compasiunea şi solidaritatea cu cei greu încercaţi în urma tragediei din Clubul Colectiv mai sunt persoane care încearcă să incite la ură şi intoleranţă", se arată în comunicat.

Tot luni, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un mesaj participanţilor la cea de-a XXVII-a Consfătuire Panortodoxă a Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe şi ai Sfintelor Eparhii privind ereziile şi para-religiile, cu tema "Feţe ale ocultismului contemporan", Corint, Grecia 2-4 noiembrie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici