Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi cere lui Toader înfiinţarea unei direcţii pentru crimele comunismului: Dosarele revoluţiei şi mineriadei trebuie să fie instrumentate de echipe independente

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi cere Ministerului Justiţiei să iniţieze şi constituirea în cadrul Ministerului Public a unei direcţii pentru investigarea crimelor comunismului şi a infracţiunilor contra umanităţii - DICCIU, ca entitate cu personalitate juridică, în structura Parchetului General.

194 afișări
Imaginea articolului Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi cere lui Toader înfiinţarea unei direcţii pentru crimele comunismului: Dosarele revoluţiei şi mineriadei trebuie să fie instrumentate de echipe independente

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi cere lui Toader înfiinţarea unei direcţii pentru crimele comunismului

În condiţiile în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că propune înfiinţarea în cadrul Ministerului Public a unei direcţii pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, Asociaţia 21 Decembrie 1989 transmite că se impune înfiinţarea şi a unei direcţii pentru investigarea crimelor comunismului.

"Asociaţia 21 Decembrie 1989 cere Ministerului Justiţiei să iniţieze şi constituirea în cadrul Ministerului Public a unei Direcţii pentru investigarea crimelor comunismului şi a infracţiunilor contra umanităţii - DICCIU, ca entitate cu personalitate juridică, în structura Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condus de Procurorul General printr-un procuror-şef de direcţie, aşa cum funcţionează DNA ŞI DIICOT", se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei, remis vineri MEDIAFAX.

Asociaţia 21 Decembrie anunţă că aşteaptă un răspuns atât din partea Guvernului, cât şi din partea lui Tudorel Toader pe această problemă.

Printre motivele pentru care asociaţia face această solicitare, este enumerat şi faptul că dosarele recent redeschise privind revoluţia şi mineriada, precum şi cele privind crimele anterioare ale comunismului, trebuie să fie instrumentate "în mod just, de echipe de cercetare a căror independenţă faţă de ministerele de forţă represivă să nu poate fi pusă la îndoială, a căror integritate şi profesionalism să nu poată fi contestate de urmaşii victimelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici