ATAC fatal al albinelor. Doi morţi si o persoană în şoc anafilactic, în judeţul Buzău. Primarul povesteşte cum s-a întâmplat tragedia - FOTO

Două persoane au murit şi alta este în şoc anafilactic, după ce au fost atacate de un roi de albine care au devenit agresive după ce stupii în care erau transportate s-au răsturnat la intrarea in localitatea Aldeni, din judeţul Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

9226 afișări
Imaginea articolului ATAC fatal al albinelor. Doi morţi si o persoană în şoc anafilactic, în judeţul Buzău. Primarul povesteşte cum s-a întâmplat tragedia - FOTO

BREAKING: Doi morţi si o persoană în şoc anafilactic din cauza unui atac al albinelor. Primarul povesteşte cum s-a întâmplat tragedia - FOTO

Potrivit Jandarmeriei Buzău, echipajele au fost solicitate să intervină, prin 112, după ce albinele unei stupine au devenit foarte agresive, la intarea în localitatea Aldeni, comuna Cernăteşti, din judeţul Buzău şi au atacat trei persoane, dintre care două au murit.

“Au înţepat trei persoane, dintre care două au decedat şi una e în şoc anafilactic. La faţa locului sunt autorităţile locale, SAJ Buzău, apicultori, IPJ, jandarmi pentru a izola zonă şi pentru a proteja populaţia”, arată Jandarmeria Buzău.

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că albinele au devenit agresive după ce stupii în care erau transportate s-au răsturnat pe drum.

“Au vrut să le mute din câte am înţeles. La un moment dat, probabil nu au fost asigurate bine, şi stupinele s-au răsturnat pe drum”, a declarat Ichim.

Primarul comunei Cernăteşti, Petrică Mârzea, a explicat că apicultorii au greşit pentru că au transportat albinele pe căldură, deşi ştiau că nu trebuie să facă acest lucru. În plus, chingile cu care erau legaţi stupii erau desfăcute când maşina a plecat de pe loc.

„Se pare că este o neglijenţă a apicultorilor. Nu se transportă pe căldură, pe timp de zi, albinele. Nu ştiu de ce au întârziat atât, ştiau că nu au voie. Unul dintre cei trei bărbaţi era bolnav şi i s-a făcut rău, ceilalţi doi au vrut să-l salveze şi au vrut să plece cu maşina, uitând că unul dintre ei desfăcuse deja chingile de la stupi. Când au vrut să plece de pe loc, s-au răsturnat stupii”, a spus Petrică Mârzea.

Potrivit acestuia, unul dintre cei trei bărbaţi a fost găsit mort lângă maşina care transporta stupii, înţepat de albine, iar altul a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

Al treilea bărbat a fost dus la Spitalul din Buzău, în şoc anafilactic.

Primarul a mai spus că albinele au fost recuperate de alţi apicultori din zonă şi au fost duse la marginea satului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici