Atacatorul din Militari, eliberat din arest după ce instanţa nu a mai prelungit mandatul

Atacatorul din Militari, Mihai Chiriţă, care a rănit trei persoane cu un pistol cu bile, printre care o tânără care şi-a pierdut un ochi, a fost eliberat din arest, după ce instanţa supremă nu a mai prelungit mandatul de arestare emis pe numele acestuia.

182 afișări
Imaginea articolului Atacatorul din Militari, eliberat din arest după ce instanţa nu a mai prelungit mandatul

Mihai Chiriţă (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Instanţa supremă a admis sesizarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi a constatat încetată de drept măsura arestării preventive, motiv pentru care Mihai Chiriţă a fost eliberat din arest.

În 2 februarie a avut loc analizarea stării de arest a lui Chiriţă, termen de judecată la care "atacatorul din Militari" a cerut instanţei să înlocuiască măsura arestului cu cea a controlului judiciar sau cu arestul la domiciliu. Procurorul de şedinţă a cerut menţinerea sa în arest. Instanţa a respins cererea lui Chiriţă, dar nu a mai prelungit mandatul de arestare preventivă, care se încheia în 12 februarie.

Întrucât instanţa nu a dispus prelungirea arestului, reprezentanţii ANP au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde se judecă dosarul lui Chiriţă, astfel încât judecătorii să constate încetarea de drept a mandatului de arestare. Instanţa a respins sesizarea Administraţiei Penitenciarelor, iar în urma acestei decizii, ANP a depus o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă, analizând contestaţia, în 11 februarie a constatat că mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Chiriţă a încetat de drept, motiv pentru care a fost eliberat.

În februarie 2014, Mihai Chiriţă, tatăl şi cele trei surori ale lui au fost trimişi în judecată, pentru vătămare corporală, cauza fiind judecată de Curtea de Apel Bucureşti.

Mihai Chiriţă era în arest din 25 noiembrie 2013, după ce, cu două zile înainte, a tras cu un pistol cu bile în faţa hipermarketului Cora Militari.

Incidentul a avut loc după ce două dintre surorile lui Chiriţă, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, întrucât au intrat în conflict cu alte persoane. Ulterior, în afara hipermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Mihai Chiriţă, care a fugit de la locul faptei, s-a predat în 24 noiembrie 2013, la Secţia 20 de Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici