Atenţie corporatişti! Nordul Capitalei se schimbă. Primărie: Două benzi şi o linie nouă de tramvai pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu

  • Bulevardul Dimitrie Pompeiu, una dintre cele mai importante zone economice ale Bucureştiului, va fi reconfigurat
  • Va avea două bezni, o nouă de tramvai, piste de biciclete şi o nouă parcare
5068 afișări
Imaginea articolului Atenţie corporatişti! Nordul Capitalei se schimbă. Primărie: Două benzi şi o linie nouă de tramvai pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu

Atenţie corporatişti! Nordul Capitalei se schimbă. Primărie: Două benzi şi o linie nouă de tramvai pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu

 

"Când spui Bulevardul Dimitrie Pompeiu, spui business. Aici este concentrat principalul pol economic al Capitalei, unde zeci de firme cu cifre de afaceri impresionante îşi desfăşoară activitatea. Mediul de afaceri şi-a făcut treaba: a dezvoltat zona. Este rândul Primăriei Capitalei să contribuie, şi o facem prin îmbunătăţirea accesibilităţii în zonă”, spune viceprimarul Stelian Bujduveanu.

"Noul proiect major de infrastructură va îmbunătăţi semnificativ condiţiile de trafic în zona de Nord a Capitalei. Vom fluidiza astfel circulaţia transportului public, traficul rutier şi vom crea spaţii speciale pentru biciclişti şi pietoni", a adăugat acesta.

Ce conţine proiectul

  • Reconfigurarea infrastructurii de transport în zona Dimitrie Pompeiu - Fabrica de Glucoză - Şoseaua Pipera
  • Construirea unei noi linii de tramvai pe întreaga lungime a B-dului Dimitrie Pompeiu pentru a conecta liniile de tramvai 16 şi 36 cu linia 5. Noua cale de rulare se va construi între Platforma Industrială Pipera şi B-dul Barbu Văcărescu.
  • Lărgirea la două benzi a B-dului Dimitrie Pompeiu. B-dul va fi practic reconfigurat şi va avea două benzi pe sens pe întreaga lungime (1.7 km).
  • Realizarea unei noi parcări de tip Park&Ride în zona B-dului Dimitrie Pompeiu. Amplasamentul propus pentru construirea parcării este zona adiacentă B-dului Dimitrie Pompeiu. 
  • Construirea unui nou drum care va conecta Şoseaua Pipera, B-dul Dimitrie Pompeiu şi Şoseaua Fabrica de Glucoză.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici