Augustin Lazăr, Procurorul general al României: Prioritatea Ministerului Public este investigarea infracţiunilor contra vieţii şi umanităţii

Ministerul Public are ca prioritate investigarea infracţiunilor contra vieţii şi umanităţii, care au reprezentat "o provocare de câţiva ani la inteligenţa profesională a procurorilor", declară procurorul general Augustin Lazăr, citat de corespondentul MEDIAFAX.

811 afișări
Imaginea articolului  Augustin Lazăr, Procurorul general al României: Prioritatea Ministerului Public este investigarea infracţiunilor contra vieţii şi umanităţii

Augustin Lazăr: Prioritatea Ministerului Public este investigarea infracţiunilor contra vieţii şi umanităţii (ImagineŞ Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, miercuri, în deschiderea unui seminar care are loc la Alba Iulia, că Ministerul Public are ca prioritate investigarea infracţiunilor contra vieţii, a infracţiunilor contra umanităţii, "care au reprezentat o provocare de câţiva ani de zile la inteligenţa profesională a procurorilor români”.

"Sunt prezenţi aici procurorii militari de la secţia parchetelor militare, domnul procuror şef Gheorghe Cosneanu şi staff-ul domniei sale, care au dosare foarte serioase în lucru, infracţiuni contra umanităţii, care de mulţi ani sunt în atenţia opiniei publice şi iată au început să iasă dosarele pe care le aşteptăm şi să se vadă voinţa de a investiga şi de a clarifica inclusiv aspecte din istoria României”, a spus procurorul general.

Augustin Lazăr a adăugat că seminarul de la Alba Iulia urmăreşte identificarea modalităţilor investigative cele mai moderne pentru infracţiuni de violenţă şi contra vieţii, care ”sunt mereu în actualitate”.

”Mereu am urmărit modurile de operare noi şi, de asemenea, tehnicile, metodele investigative care ne ajută să combatem acest flagel în actualitate”, a spus Lazăr.

Totodată, procurorul general a afirmat că îşi doreşte ca, după seminar, participanţii, între care se află şi procurorul general al Procuraturii din Brescia, Pier Luigi Maria Dell'Osso, să se reîntoarcă la locurile lor de muncă ”plini de idei noi, cu conexiuni noi, cu metode şi tehnici de investigare noi”.

Seminarul are ca temă ”utilizarea metodelor de profilaj în investigarea criminalistică” şi se desfăşoară în perioada 21-23 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici