Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu

  • Un avertisment pentru hoţi, scris în limba română, a fost pus pe rafturile unui lanţ de magazine alimentare din Marea Britanie.
  • Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, că a luat legătura cu ministrul de externe britanic şi cu reprezentanţii magazinului, deoarece mesajul este discriminatoriu.
8166 afișări
Imaginea articolului Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu

Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu

MAE a transmis, luni, că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri atât pe lângă conducerea companiei, cât şi pe lângă autorităţile centrale şi locale, inclusiv la nivelul ministerului de externe britanic (Foreign, Commonwealth and Development Office), după apariţia mesajului afişat în incinta unei filiale a unui lanţ de magazine alimentare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Mesajul este pentru hoţi, aceştia fiind avertizaţi că vor fi prinşi şi urmăriţi penal, deoarece ofiţerii de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă. Mesajul a fost pus pe rafturi, scris în limba română.

MAE a transmis omologilor britanici că îşi exprimă surprinderea şi dezacordul faţă de apariţia mesajului, care „are un puternic caracter discriminatoriu”.

„MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunităţii române din Marea Britanie, bine integrată şi care aduce o contribuţie reală la dezvoltarea societăţii şi economiei britanice. Totodată, MAE informează că, în scrisoarea adresată conducerii companiei şi poliţiei locale, reprezentanţii ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum şi clarificarea circumstanţelor şi a motivelor care au stat la baza utilizării acestora”, spun reprezentanţii MAE.

Potrivit MAE, Ambasada României la Londra urmăreşte acest subiect şi va întreprinde toate demersurile legale pentru a asigura cetăţenilor români din Marea Britanie garantarea drepturilor în calitate de cetăţeni UE şi aplicarea unui tratament non-discriminatoriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici