Aviz pentru segmentul Gara de Nord – Gara Progresul de pe magistrala de metrou M4

Autorităţile anunţă că a fost emis avizul pentru construirea tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul, de pe traseul magistralei de metrou M4 Lac Străuleşti-Gara Progresul.

664 afișări
Imaginea articolului Aviz pentru segmentul Gara de Nord – Gara Progresul de pe magistrala de metrou M4

Aviz pentru segmentul Gara de Nord – Gara Progresul de pe magistrala de metrou M4

Potrivit secretarului de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioşteanu, membrii Consiliului Tehnico – Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii au avizat PUZ-ul pentru construirea tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul.

„Indicatorii tehnico - economici ai proiectului au fost aprobaţi cu condiţia obţinerii acordului mediu, care va putea fi emis numai dacă sunt aprobate ambele PUZ-uri, atât pe Bucureşti cât şi pe Ilfov. De aceea, fac apel la conducerea şi la specialiştii Primăriei Municipiului Bucureşti să urgenteze şi ei procedurile pentru aprobarea PUZ-ului pentru construirea Tronsonului Gara de Nord-Gara Progresul. Deoarece mare parte din investiţie este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR, este imperios să ne grăbim şi să rezolvăm toate avizele, astfel încât până la data de 31 decembrie 2023, să poată fi semnat contractul de proiectare şi execuţie”, a explicat Irinel Scrioşteanu.

Tronsonul va avea 13 staţii şi 1 depou nou construite, plus staţia Gara de Nord 2 existentă. Pe traseul lung de 12 kilometri vor circula 15 trenuri. Valoarea estimată a lucrării este de circa 7,2 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici