Avocatul fraţilor Cămătaru, condamnat la 13 ani de detenţie, dat în urmărire

Avocatul fraţilor Cămătaru, Mihai Costea, condamnat definitiv la 13 ani de închisoare, a fost dat, vineri, în urmărire, după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în executare sentinţa instanţei, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

1420 afișări
Imaginea articolului Avocatul fraţilor Cămătaru, condamnat la 13 ani de detenţie, dat în urmărire

Avocatul fraţilor Cămătaru, condamnat la 13 ani de detenţie (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatul Mihai Costea - apărător al fraţilor Cămătaru - a fost condamnat la 13 ani de detenţie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar referitor la păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei.

În perioada 1998-2001, cei trei învinuiţi ar fi utilizat acte false şi ar fi recurs la martori mincinoşi pentru a obţine trei imobile amplasate în zona centrală a Capitalei (două pe strada Speranţei şi unul pe strada Radu Beller), două din ele fiind apoi vândute.

În aprilie 2005, avocatul Mihai Costea a fost trimis în judecată, alături de alte două persoane, de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Astfel, în 22 iunie 2006, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Paul Tănăsescu la şapte ani de închisoare, Eugen Scarlat la 12 ani de închisoare şi pe avocatul din cadrul Baroului Bucureşti, Mihai Costea, la 13 ani de închisoare.

La sfârşitul lunii martie 2007, în urma contestaţiei părţilor, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate acţiunile declarate de procurori şi inculpaţi.

În iulie 2007, dosarul a ajuns la Instanţa Supremă.

În 9 iulie 2008 judecătorii instanţei supreme au admis în parte recursul formulat de procurori, au încetat procesul faţă de Paul Tănăsescu, după ce s-a constatat că acesta a decedat între timp, şi l-a condamnat pe avocatul fraţilor Cămătaru la o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus un spor de pedeapsă de un an.

Faţă de cel de al treilea inculpat din proces, Eugen Scarlat, judecătorii au menţinut decizia dată la Tribunalul Bucureşti, respectiv de 12 ani de închisoare.

Întrebată dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înaintat minuta deciziei în acest dosar, spre a fi pusă în executare de Tribunalul Bucureşti, purtătoarea de cuvânt a acestei instanţe, judecătoarea Laura Andrei, a spus că nu s-a primit nimic de la ICCJ şi că cel mai probabil comunicarea se va face la începutul săptămânii viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici