BACALAUREAT 2011: Cum s-a luat decizia introducerii camerelor video în sălile de examen

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Doru Resmeriţă, susţine că i-a prezentat încă de anul trecut ministrului Daniel Funeriu un "proiect pilot" privind introducerea sistemului de supraveghere video la examenul de bacalaureat, proiect pe care demnitarul l-a apreciat, scrie gandul.info.

2193 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2011: Cum s-a luat decizia introducerii camerelor video în sălile de examen

Cum s-a luat decizia introducerii camerelor video în sălile de examen (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Noi am introdus în judeţ încă de anul trecut, de la sesiunea din august a examenului de bacalaureat, sistemul de supraveghere video la acest examen. I-am prezentat atunci acest sistem pilot ministrului Funeriu care l-a apreciat", a declarat, pentru gândul, Doru Resmeriţă, şeful ISJ Galaţi.

El a explicat că ideea a pornit de la rezultatele unui sondaj printre cei care au trecut examenul de bacalaureat în sesiunea iunie - iulie 2010 şi că sistemul video a fost introdus în şcoli din judeţul Galaţi de la sesiunea din august a bacalaureatului 2010.

"La un sondaj i-am întrebat pe cei care trecuseră examenul în prima sesiune inclusiv despre punctele slabe în organizarea examenului de bacalaureat. Aşa am luat decizia introducerii în sălile de examen a unor camere video", a precizat Doru Resmeriţă.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declara pe 24 mai că măsurile de securitate la Bac 2011 vor fi întărite şi că nu se va tolera copiatul.

"Conţinutul probelor şi modul de desfăşurare este cvasiidentic cu cel de anul trecut, mai puţin calendarul. Ca element de noutate, au fost întărite măsurile care vizează politica ministerului de toleranţă zero faţă de fraudă. Cel mai puternic semnal de reformă, nu doar în educaţie şi în societate, este să avem toleranţă zero faţă de fraudă", spunea Funeriu.

El a precizat că au fost luate câteva măsuri pentru eliminarea fraudei, solicitându-se inspectoratelor şcolare să asigure pentru organizarea bacalaureatului cât mai multe săli de clasă prevăzute cu camere de luat vederi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici