BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă: Elevii au susţinut proba obligatorie de profil. UPDATE: Au fost publicate subiectele pe Mediafax.ro / La istorie, absolvenţii au avut de redactat un eseu despre stalinism

Miercuri, 23 august, absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul în prima sesiune au susţinut proba de profil: matematică sau istorie, la BACALAUREAT 2017. Peste 39.000 de candidaţi sunt înscrişi la sesiunea de toamnă, la BAC 2017. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, iar cele finale pe 6 septembrie. Subiectele şi baremele sunt publicate pe mediafax.ro imediat ce vor fi disponibile.

2606 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă: Elevii au susţinut proba obligatorie de profil. UPDATE: Au fost publicate subiectele pe Mediafax.ro / La istorie, absolvenţii au avut de redactat un eseu despre stalinism

BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă. Absolvenţii susţin astăzi proba obligatorie de profil

UPDATE: SUBIECTE Matematică Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă

UPDATE: SUBIECTE Istorie Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă

Absolvenţii de liceu care au susţinut, miercuri, proba la Istorie din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea a doua, au avut de redactat un eseu despre stalinism şi perioada comunistă, dar şi să răspundă la mai multe cerinţe pe marginea unor texte istorice.

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul până acum, au susţinut, miercuri, proba la Istorie, la care au avut de redactat, la partea a treia, care este şi cea mai dificilă, un eseu referitor la stalinism şi naţional-comunism în România.

În cadrul redactării, candidaţii au trebuit să atingă mai multe puncte, printre care: menţionarea a două acţiuni desfăşurate în România în perioada stalinismului şi precizarea unei caracteristici a uneia dintre acestea; prezentarea unui fapt istoric referitor la atitudinea României în relaţiile internaţionale, în timpul stalinismului; menţionarea a două acţiuni desfăşurate de regimul naţional-comunist în România; formularea unui punct de vedere referitor la politica externă a României în perioada naţional-comunismului şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric.

La primele două părţi ale examenului, candidaţii au avut de răspuns la câte şapte, respectiv şase cerinţe pe baza unor texte istorice despre perioada lui Carol I sau a lui Mircea cel Bătrân.

Fiecare subiect al examenului de la istorie are câte 30 de puncte, iar diferenţa de 10 puncte este reprezentată de punctajul din oficiu.

Tot miercuri, absolvenţii de liceu care au terminat la profilul real au dat examen la matematică.


Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 24 august absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere, în funcţie de profil şi specializare.

Pe 25 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B. Iar pe 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale - proba D, urmând ca pe 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.

Noutatea acestei sesiune o reprezintă inversarea probelor, absolvenţii de liceu susţinând mai întâi probele scrise, apoi evaluarea competenţelor lingvistice sau digitale.

Conform datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei, peste 39.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2017.

„Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.745 de candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi (din toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 37.138 - zi, 1.036 - seral şi 1.261 - frecvenţă redusă. Precizăm că în prima sesiune au fost declaraţi respinşi 34.690 de candidaţi (din toate promoţiile)”, anunţă reprezentanţii Ministerului.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba, precizează sursa citată.

„Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, atenţionează Ministerul Educaţiei.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în 1 septembrie, până la ora 16.00, iar elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii între orele 16:00 -20:00. Între 2 şi 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Anul trecut, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a fost de 24%, un rezultat apropiat cu cel din anul 2015, când promovabilitatea a fost de 24,1%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici