Baia Mare: Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict între 2 grupări susţinute de 150 de oameni

Poliţiştii din Baia Mare au fost nevoţi să tragă patru focuri de armă în plan vertical pentru aplanarea unui conflict izbucnit, sâmbătă noaptea, între două grupuri de romi, care erau susţinute de circa 150 de persoane, unele dintre acestea aruncând cu pietre în maşinile Poliţiei.

5965 afișări
Imaginea articolului Baia Mare: Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict între 2 grupări susţinute de 150 de oameni

Baia Mare: Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict între 2 grupări susţinute de 150 de oameni

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Maramureş, Poliţia a fost sesizată, sâmbătă seara, că pe o stradă din municipiul Baia Mare are loc o altercaţie între două grupuri de romi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii care s-au deplasat la locul incidentului au constatat că circa 150 de persoane s-au coalizat pentru a susţine cele două grupuri de romi în raport cu forţele de ordine, motiv pentru care agenţii au chemat ajutoare. Intervenţia forţelor de ordine a generat nemulţumirea susţinătorilor celor două grupuri de persoane, rude între ele, iar mai multe persoane au început să arunce cu pietre în maşinile Poliţiei şi ale Jandarmeriei.

Poliţiştii au ridicat din mulţime persoanele pe care le-au considerat vinovate de apariţia şi întreţinerea conflictului, iar după patru focuri de armă trase în plan vertical, i-au ridicat pe cei violenţi.

În urma incidentului, trei băimăreni în vârstă de 41, 42 şi 53 de ani, bănuiţi de generarea stării conflictuale, au fost reţinuţi pe 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Prefectul judeţului Maramureş, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi şefii instituţiilor din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională reprezentate la nivel judeţean, alături de primarul municipiului Baia Mare, monitorizează evoluţia situaţiei din zona în care a început conflictul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici