Bănicioiu: Nu vreau să mai aud că rudele pacienţilor din ATI sunt trimise după materiale,ca până acum

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că nu vrea să mai audă că pacienţii internaţi la terapie intensivă trebuie să cumpere medicamente sau materiale sanitare, susţinând că bolnavilor de la unităţile de primiri urgenţe şi ATI trebuie să li se asigure "totul”.

233 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Nu vreau să mai aud că rudele pacienţilor din ATI sunt trimise după materiale,ca până acum

Bănicioiu:Nu vreau să mai aud că rudele pacienţilor din ATI sunt trimise după materiale,ca până acum (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Prezent vineri, la Târgovişte, unde a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a spus că, în condiţiile în care spitalele au reintrat în programul naţional de anestezie-terapie intensivă, nu vrea să mai existe cazuri în care aparţinătorii să fie trimişi să cumpere materiale sanitare sau medicamente.

"Nu vreau să mai aud că vreun pacient care trece prin secţia de ATI mai are nevoie de ceva, aşa cum se întâmpla până nu demult, că erau trimişi aparţinătorii, după cum ştiţi, să cumpere din oraş. Pacientul critic, UPU şi ATI trebuie asigurat întru totul", a afirmat Nicolae Bănicioiu.

Vizita ministrului Sănătăţii la spitalul din Târgovişte a avut loc în contextul în care spitalul s-a aflat recent în mijlocul unui scandal, după ce în presă au apărut imagini cu o pacientă internată la secţia anestezie-terapie intensivă legată de pat cu pijamale.

Bănicioiu a spus că Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, care a deschis o anchetă la spital, va da publicităţii luni rezultatele acesteia.

"Am vizitat secţia ATI, nu am găsit pacienţi legaţi de paturi, în schimb am auzit cazul despre care aţi relatat în presă şi a fost una dintre întrebările pe care le-am pus acolo. Este o anchetă în curs. Ancheta de la DSP se finalizează, luni cred că poate să prezinte concluziile. Partea de diagnostic şi atitudine terapeutică lăsaţi-o doar în sarcina medicilor şi aici vă asigur eu că în general cei care ajung la ATI sunt oameni foarte bine pregătiţi", le-a spus ministrul Sănătăţii jurnaliştilor.

După declanşarea scandalului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, conducerea unităţii medicale a anunţat, într-un comunicat de presă, că "s-a constatat o lipsă de comunicare între personalul mediu” al departamentelor de ATI şi oncologie, adăugând că "au fost luate măsuri disciplinare adecvate”, fără a preciza care sunt acestea.

Joi, conducerea spitalului a transmis jurnaliştilor un alt comunicat prin care anunţă că accesul presei în spital se face numai cu acordul managerului spitalului şi că managerul unităţii sanitare este cel care "va nominaliza în mod explicit locurile în care se poate filma sau persoanele cărora li se pot lua interviuri”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici