Bărbatul care a omorât şapte oameni la Spitalul Săpoca poate scăpa de pedeapsă: Nu avea discernământ

Bărbatul care a omorât şapte oameni cu un stativ, în timp ce era internat la Spitalul Săpoca, din judeţul Buzău, poate scăpa de pedeapsă. Expertiza neuropsihiatrică arată că acesta nu avea discernământ în momentul atacului, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

2458 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a omorât şapte oameni la Spitalul Săpoca poate scăpa de pedeapsă: Nu avea discernământ

Bărbatul care a omorât şapte oameni la Spitalul Săpoca poate scăpa de pedeapsă: Nu avea discernământ

Expertiza în dosarul crimelor de la Spitalul Săpoca a stabilit că bărbatul care a comis atacul în vara anului trecut nu avea discernământ.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, medicii legişti au stabilit, săptămâna trecută, că atacul bărbatului, care era şi el internat la Săpoca, a fost pe fondul unor crize epileptice.

Medicii legişti au făcut recomandarea ca acesta să fie internat pe o perioadă nedeterminată la Secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca.

O comisie superioară de la Institutul Naţional de Medicină Legală va stabili dacă expertiza locală se susţine, iar dacă medicii legişti de la INML vor avea aceeaşi părere, atunci cazul va fi clasat de procurori, care vor cere instanţei internarea definitivă a bărbatului.

La finalul lunii august a anului trecut, un bărbat de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Şapte dintre aceştia au murit.

Individul a încercat să fugă, dar a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliţie care se era în zonă.

Încă de atunci el este cercetat pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi distrugere. În momentul atacului, el era internat, de familie, din cauza consumului exagerat de alcool. El le-a spus judecătorilor că în momentul atacului a văzut nişte păpuşi, apoi nu mai ştie nimic din ce s-a întâmplat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici