Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi a fost operat şi este în comă

Bărbatul care sâmbătă seară şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi unde aceasta lucra, iar apoi a încercat să se sinucidă, a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi este în comă la secţia de terapie intensivă a Spitalului "Sfântul Spiridon".

241 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi a fost operat şi este în comă

Bărbatul care şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi a fost operat şi este în comă (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Coordonatorul SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în cursul nopţii, la Spitalul "Sfântul Spiridon", starea acestuia fiind în continuare critică.

"Pacientul a fost operat şi se află la terapie intensivă. Este în stare de comă. Au fost suturate toate leziunile, dar din punct de vedere neurologic pronosticul este rezervat. Să vedem evoluţia sa din punctul de vedere cerebral", a spus medicul Diana Cimpoeşu.

Ea a precizat că în urma intervenţiei chirurgicale şansele de supravieţuire au crescut întrucât "problema şocului hemoragic a fost rezolvată".

Sâmbătă seară, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a aşezat în genunchi lângă trupul femeii şi a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit.

Coodonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, declara că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât şi abdomen şi era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia. La rândul său, bărbatul avea plăgi abdominale şi era în şoc hemoragic, fiind dus în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde a suferit şi un stop cardio-respirator, fiind resuscitat.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, şi că totul s-a petrecut în câteva secunde: "În câteva secunde s-a întâmplat totul. Am auzit ţipete, iar când am văzut ce se întâmplă am fugit în vestiar şi am chemat paza, poliţia. Erau două fete în salon".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soţi a avut loc într-o anexă a coaforului, şi nu în locul în care se aflau clientele şi celelalte angajate ale salonului.

Anca Vâjâiac a declarat că femeia ucisă depusese o plângere la Poliţie împotriva soţului său, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire şi alte violenţe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

În 26 decembrie, femeia a depus o a doua plângere împotriva soţului său, după ce a fost agresată din nou de acesta, ulterior ea fiind cazată, împreună cu cei trei copii, într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice.

"La începutul lunii noiembrie a depus o plângere la Poliţie împotriva soţului, pentru lovire şi alte violenţe. La scurt timp, femeia şi-a retras plângerea, după ce s-a împăcat cu soţul. În noaptea de 25 spre 26 decembrie, între cei doi soţi a avut loc un nou conflict, iar femeia a sunat la Poliţie şi a depus o nouă plângere, tot pentru lovire şi alte violenţe. Ulterior, femeia a fost dusă de poliţişti la un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice, împreună cu cei trei copii ai săi", a spus Anca Vâjâiac, care a precizat că nu a existat un ordin de restricţie din partea instanţei în cazul bărbatului.

Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice în care fusese cazată femeia, împreună cu cei trei copii ai săi, între care unul major, se află în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, Carmina Pascal, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în luna noiembrie bărbatul s-a internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

"S-a dus de unul singur la spital. Cel mai probabil a luat această decizie după ce s-a împăcat cu soţia, în urma retragerii plângerii la Poliţie depuse de femeie", a spus Carmina Pascal.

Pe de altă parte, ea a precizat că sâmbătă seară procurorii au deschis dosar penal pentru omor calificat pe numele bărbatului.

Un incident similar a avut loc în Capitală în 5 martie 2012, când agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica "N. Kretzulescu", a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla. Soţia acestuia, care voia să divorţeze de el, şi casiera coaforului au fost ucise. Alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite.

În ziua masacrului, Vlădan fusese citat telefonic să se prezinte la Secţia 14 Poliţie din Capitală, unde soţia sa îl reclamase în data de 1 martie 2012 pentru ameninţări. Florina Vlădan declarase la Poliţie, în 1 martie 2012, că soţul său, cu care se afla în acţiune de divorţ, termenul de judecată fiind 7 martie, o ameninţa şi că este deţinătorul unei arme cu foc, însă autorităţile nu au grăbit soluţionarea plângerii, iar după patru zile femeia a fost ucisă.

Gheorghe Vlădan vorbea la telefon când a intrat în coaforul din complexul Perla, apoi a discutat cu soţia sa, după care a ieşit pe holul unităţii, unde îl urmase casiera Mariana Bendre, căreia i s-a adresat. Imaginile înregistrate de camerele video aflate în salon redau momentul în care bărbatul şi-a scos de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri, cu care a împuşcat-o în piept pe soţia sa, care venise înspre hol, apoi a tras două gloanţe în casieră, după care a intrat în camera unde era frizeria şi a continuat să tragă. Bărbatul s-a întors în cealaltă cameră, unde era coaforul, şi a împuşcat-o în cap pe casiera rănită, care o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, apoi a continuat să tragă în coafor, au precizat surse judiciare.

În februarie, Vlădan a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă, decizia fiind menţinută, în luna octombrie, de Curtea de Apel Bucureşti.

Vlădan a spus, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că nu poate nici acum să îşi explice de ce a comis crimele: "Sunt aproape doi ani de la acea întâmplare nenorocită. Încerc să înţeleg ce s-a întâmplat în acea zi, numai că mi se pune un val de ceaţă şi nu pot să-mi dau seama de ce am făcut acest lucru. Nu ştiu cum să mă revanşez faţă de persoanele cărora le-am produs atât de multă durere. Viaţa mea nu mai este cea de dinainte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici