Băsescu: Aş mai da o şansă Gărzii Financiare şi ANV. Le-aş menţine până la 31 decembrie

Preşedintele Băsescu a declarat luni că ar mai da o şansă Gărzii Financiare şi ANV, pe care le-ar menţine până la 31 decembrie pentru a da proba capacităţii lor de a avea o activitate eficientă, el precizând că atunci când o instituţie merge prost nu o desfiinţezi, ci o faci să funcţioneze.

61 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Aş mai da o şansă Gărzii Financiare şi ANV. Le-aş menţine până la 31 decembrie

Băsescu: Aş mai da o şansă Gărzii Financiare şi ANV. Le-aş menţine până la 31 decembrie (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Conform unui proiect de hotărâre, Guvernul va desfiinţa Garda Financiară şi Autoritatea Vămilor, iar atribuţiile acestora vor fi preluate de ANAF, a cărei activitate va fi structurată pe colectarea şi administrarea veniturilor bugetare, inspecţia fiscală, operaţiuni vamale, operaţiuni de gardă financiară şi structuri suport.

Prezent luni la bilanţul Ministerului Public, şeful statului a spus că nu ştie dacă va fi "partizantul" acestui proiect, adăugând că va trebui să vadă toate argumentele.

Traian Băsescu a menţionat însă că el ar mai da o şansă acestor instituţii şi le-ar lăsa până la 31 decembrie să dea proba capacităţii lor de a deveni eficiente.

"Nu cred că atunci când o instituţie merge prost până la urmă o desfiinţezi. Trebuie să o faci să funcţioneze", a mai spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici