Băsescu: În 2-3 ani să nu mai avem... Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru'... Bercea Mondial

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni la bilanţul pe 2010 al Ministerului Public că instituţiile trebuie să-şi propună ca, în doi-trei ani, să nu mai existe niciun Bercea Mondial, despre care uitase cum i se spune, el întrebând în sală cum îl cheamă pe "cel cu fratele" său, pe "cumătrul".

81 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 2-3 ani să nu mai avem... Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru'... Bercea Mondial

Băsescu: În 2-3 ani să nu mai avem... Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru'... Bercea Mondial (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru 2011 rămân trei mari priorităţi - lupta împotriva corupţiei şi la nivel înalt, şi local, este vorba de cei care influenţează decizia. Mă refer fără drept de apel la demnitarii statului, fie că sunt demnitari de rang local sau naţional, ei sunt cei care practică traficul de influenţă. A doua prioritate este evaziunea fiscală, care trebuie combătută fără menajamente. Cea de-a treia - grupurile locale de crimă organizată, aşa numite clanuri", a declarat Traian Băsescu.

El a amintit că la bilanţul poliţiei ruga ca în acest domeniu să "nu stea piatră pe piatră".

"În fiecare judeţ, dacă iei informaţii, îţi dai seama că sunt două, trei clanuri, patru, cinci în judeţele mai mari. Sigur, DIICOT a obţinut rezultate excepţionale în 2010, dar cred că trebuie să ne propunem ca în doi-trei ani să nu mai auzim de astfel de organizaţii ad-hoc într-un judeţ sau în altul. În doi-trei ani să nu mai avem niciun... Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru'... Bercea Mondialul. Să nu mai auzim de niciun cap de ăsta care ne rezolvă el pe toate, care are influenţă de nu i se întâmplă nimic, deşi are zeci de dosare, oameni care probabil îşi pot permite să-şi afişeze bogăţia fără ca vreo instituţie a statului să-i întrebe ceva", a mai spus şeful statului.

El a întrebat de ce poliţia şi procurorii nu reacţionează în cazul celor care îşi afişează bogăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici