Băsescu: Legea privind eutanasierea câinilor, în forma votată, o promulg fără reţineri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că va promulga "fără reţineri" legea privind eutanasierea câinilor maidanezi, în forma votată în Parlament, precizând că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale asupra legii.

997 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Legea privind eutanasierea câinilor, în forma votată, o promulg fără reţineri

Băsescu: Legea privind eutanasierea câinilor, în forma votată, o promulg fără reţineri (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat cum vede legea aprobată în Parlament privind eutanasierea câinilor fără stăpân.

"În forma în care a trecut prin Parlament, o promulg fără reţineri. Este ceea ce eu cred că trebuie să se întâmple. După ce ajunge populaţia canină la o dimensiune rezonabilă se poate gândi şi alt mod, dar acum este un pericol pentru copii, pentru bătrâni, pentru oameni în general", a răspuns preşedintele Traian Băsescu.

El a menţionat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale în acest caz.

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi a trecut, recent, de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice cu excepţia UDMR au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

Anterior, după ce un copil a murit în Bucureşti în urma unor răni provocate de muşcăturile unui câine maidanez, preşedintele se pronunţase public pentru iniţierea unui demers care să rezolve problema acestor animale fără stăpân.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici