Băsescu: MAI a fost echipat cu unul din cei mai buni oameni pe care putea să îi furnizeze PDL

Peşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ceremonia de instalare a ministrului Vasile Blaga, că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a fost "echipat" cu unul din cei mai buni oameni pe care putea să îi furnizeze PDL.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: MAI a fost echipat cu unul din cei mai buni oameni pe care putea să îi furnizeze PDL

Băsescu: MAI a fost echipat cu unul din cei mai buni oameni pe care putea să îi furnizeze PDL (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a spus că prezenţa sa la MAI este un semn de încredere şi de speranţă că această instituţie va ajunge la prametrii corespunzători, adăugând că vrea ca structurile ministerului să fie respectate pentru modul în care îşi fac datoria faţă de cetăţeni şi faţă de regulamentul instituţiei.

Şeful statului a precizat că are de făcut o observaţie legată de faptul că trebuie recuperate întârzierile privind aderarea la Spaţiul Schengen. Băsescu a subliniat că acest program necesită atenţie maximă din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru că "românii vor ca România să fie în Schengen".

Băsescu a ţinut să le mulţumească angajaţilor MAI pentru eforturile extraordinare în diverse situaţii, adăugând că unele pot fi spuse şi public, precum campania electorală sau cazul dispariţiei muniţiei de la Ciorogârla.

În legătură cu administraţia locală, Băsescu a spus că este esenţial ca în 2010 să se introducă standardele de cost, pentru că este inacceptabil ca, de exemplu, un oraş cu 100.000 de locuitori să aibă 300 de funcţionari, iar altul, tot cu acelaşi număr de locuitori, să aibă 1.200 de funcţionari.

"Această criză ne-a arătat că resursele financiare sunt chiar în interiorul instituţiilor noastre", a afirmat Băsescu, subliniind rolul reformei administrative.

Preşedintele a mai spus că MAI este una din cheile modernizării României şi le-a mulţumit anticipat reprezentanţilor structurilor ministerului pentru eforturile ce urmează să le depună în 2010.

Băsescu a adăugat că speră ca mulţumirile anticipate să nu fie în zadar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici