Guvernul Boc a fost învestit de Parlament

Parlamentul a aprobat, miercuri, învestirea Guvernului Boc, cu 276 de voturi "pentru" şi 135 de voturi "împotrivă". Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban. Votul a fost secret cu bile.

91 afișări
Imaginea articolului Guvernul Boc a fost învestit de Parlament

Guvernul Boc a fost învestit de Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru a fi învestit, Guvernul avea nevoie de minimum 236 de voturi favorabile.

PDL, UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi independenţii au împreună 240 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL. PDL are 166 de deputaţi şi senatori, UDMR - 31, grupul minorităţilor are 18 deputaţi, iar din grupurile de independenţi fac parte 17 deputaţi şi opt senatori.

PNL are 77 de parlamentari, iar Alianţa PSD+PC are 153 de mandate de deputat şi senator.

PSD şi PNL anunţaseră că parlamentarii acestor partide vor vota împotriva Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici