Băsescu: Partidele fac o greşeală extraordinară amestecându-se în desemnarea procurorilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că partidele politice care s-au amestecat în procesul de desemnare a procurorilor fac o "greşeală extraordinară", asigurând însă că nu s-a reuşit nicio influenţare în acest sens.

200 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Partidele fac o greşeală extraordinară amestecându-se în desemnarea procurorilor

Băsescu: Partidele fac o greşeală extraordinară amestecându-se în desemnarea procurorilor (Imagine: Shutterstock)

"Este o eroare extraordinară pe care o fac partidele politice amestecându-se, încercând să facă presiuni, încercând să dea soluţii pentru desemnarea procurorilor. Vreau să ştiţi că nimeni nu va reuşi să influenţeze acest proces decât instituţional, fiecare în zona lui de responsabilitate", a afirmat Băsescu.

El a subliniat că va continua să protejeze justiţia, parchetele şi instanţele, de orice ingerinţă politică, în măsura în care va afla despre astfel de cazuri.

De asemenea, Băsescu a evidenţiat că legea privind desemnarea conducerii Parchetelor subliniază că în procedură au răspundere numai ministrul Justiţiei, preşedintele României şi CSM, care avizează consultativ.

"Nu e o responsabilitate nici a societăţii civile, nici a partidelor politice, nici a procurorilor", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici