Băsescu: Să renunţe cei care au introdus într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că transmite un avertisment public celor care au chemat liderii sindicali la ordine şi care au introdus "într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă", să renunţe la acest joc, pentru că este unul periculos.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Să renunţe cei care au introdus într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă

Băsescu: Să renunţe cei care au introdus într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă (Imagine: Bogdan_Maran/Mediafax Foto)

El nu a făcut nominalizări.

"Nu cred că cineva estimează sau analizează că n-am evaluat reacţia publică a categoriilor afectate, fie că vorbim de pensionari, fie că vorbim de sindicatele care reprezintă bugetarii. Singurul lucru pe care mi l-aş dori, pentru că este dreptul oamenilor să protesteze, să se manifeste, singurul lucru pe care mi l-aş dori ar fi să nu pice în interiorul proceselor democratice de protest pentru măsurile preconizate de Guvern şi anunţate şi de mine - cele două mari, legate de pensii, ajutoare sociale, pe de o parte, şi de salarii- dar esenţial ar fi ca cei care deja au chemat liderii sindicali pentru indicaţii, cei care deja au introdus într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă, să renunţe la acest joc, pentru că este un joc periculos", a spus Băsescu.

El a menţionat că le transmite acestora "un avertisment public cu această ocazie să nu încerce creeze acte de violenţă, spaime pentru oameni".

Băsescu a afirmat, de asemenea, că ştie că există politicieni pentru care "soluţia" pentru această perioadă este stimularea violenţei, avertizându-i public pe aceştia "să nu încerce".

"Avertizez public să nu încerce să creeze acte de violenţă, spaime pentru oameni. N-o spun întâmplător, ci vorbesc pe ceea ce ştiu. Există politicieni care cred că a stimula violenţa este soluţia", a spus Băsescu, fără a da detalii despre sursa informaţiilor pe care le are şi fără a-i nominaliza pe cei la care se referă.

Reprezentanţi ai pensionarilor au protestat, în aceste zile, faţă de măsurile Guvernului anunţate de preşedinte. Protestele au avut loc inclusiv în faţa Palatului Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici