Băsescu: Se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor importate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că se vor lua măsuri "foarte dure" de control al lactatelor importate.

344 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor importate

Băsescu: Se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor importate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a făcut această declaraţie în contextul unei discuţii despre măsurile împotriva evaziunii fiscale şi a contrabandei.

"Pot să vă spun - şi dacă asta sperie pe cineva va trebui să ştie de pe acum - că se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin şi din Polonia, şi din Ungaria şi de peste tot", a menţionat Băsescu la TVR1.

"Domnii guvernanţi din Olanda trebuie să ştie că România este angajată într-o bătălie şi împotriva drogurilor. Şi Olanda trebuie se ştie că avem diferenţe de legislaţie. În Olanda sunt legalizate o parte din droguri. Noi am interzis etnobotabicele… Deci trebuie să fim atenţi într-un fel sau altul, pentru că nu avem legislaţiile egale", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a declarat că "războiul lalelelor" este o exagerare, precizând că România are o bătălie cu evaziunea fiscală şi a cerut firmelor olandeze să nu mai exporte flori firmelor fantomă din România.

"Este o exagerare (războiul florilor - n.r.). Nu are nicio legătură. România are o bătălie cu evaziunea fiscală, iar, se pare din datele pe care le am, au depistat vreo trei firme care nu existau şi care erau destinatarii florilor. Nu mai intru în alte detalii - ce fac pe la laboratoare, dar şi Olanda trebuie să ştie că România este angajată într-o bătălie necruţătoare, indiferent care sunt costurile, împotriva evaziunii fiscale, mai ales împotriva evaziunii transcomunitare, care are originea în statele UE, cu finalizare în detrimentul bugetului României. Olanda trebuie să înţeleagă acest lucru. Nu a fost niciun abuz, s-au urmat toate procedurile europene şi, la fel cum am avut perioade când opream în frontieră alte mărfuri, acum s-a întâmplat de a venit rândul florilor", a declarat Traian Băsescu.

Ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, consideră că blocarea transporturilor de flori din Olanda în vămile româneşti este un motiv în plus pentru menţinerea României în afara spaţiului Schengen, relatează publicaţia AD, citată de Radio Olanda în pagina online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici