Batalionului siberian: cine sunt cetăţeni ruşi care îl blestemă pe Putin

În conflictul aflat în desfăşurare dintre Rusia şi Ucraina, a fost creat recent un grup numit „Batalionul Siberian”, format din cetăţeni ruşi care au dezertat din armata lui Vladimir Putin.

3426 afișări
Imaginea articolului Batalionului siberian: cine sunt cetăţeni ruşi care îl blestemă pe Putin

Batalionului siberian: cetăţeni ruşi care îl blestemă pe Putin

Un ofiţer militar ucrainean, care a cerut să rămână anonim, a declarat că majoritatea unităţii 50 de membri sunt din Siberia, care călătoresc prin ţări terţe pentru a ajunge în Ucraina.

Recruţii au spus că vor să lupte împotriva a ceea ce ei spun că este imperialismul rus atât în ​​interiorul Ucrainei, cât şi în patriile lor. „Începând din Rusia ţaristă, când ne-au colonizat, ne-au distrus cultura, limba şi tradiţiile noastre. A fost rusificare pură şi simplă", a declarat pentru Reuters Gennadiy, un tânăr de 29 de ani cu numele de război Buryat.

Patria sa, Buriatia, se află pe malul lacului Baikal din Siberia. Luptătorii din aceste zone erau socotiţi „cei mai feroci” dintre cei trimişi pe front.

Nu toţi recruţii vin din Siberia. Unii sunt din alte părţi ale Rusiei, dar au spus că au fost motivaţi de dorinţa de a se alătura unei unităţi care luptă pentru Ucraina împotriva Rusiei şi şi-au exprimat solidaritatea cu popoarele siberiene. "

„Nu vreau să iau parte la acele crime teribile pe care ţara mea le-a comis în graniţele sale şi, şi mai terifiant, la puterea de foc masivă care ucide acum mii de ucraineni. Fără milă pentru femei, copii şi bătrâni”, a spus unluptător în vârstă de 41 de ani din regiunea Moscovei, cu numele de guerre Gandhi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici