Beneficiarii POSDRU declară pe propria răspundere că nu au dat mită funcţionarilor, pentru proiecte

Toţi beneficiarii de proiecte POSDRU trebuie să declare pe propria răspundere că nu au acordat niciun fel de foloase necuvenite niciunui funcţionar public din cadrul AMPOSDRU şi OIR pentru depunerea aplicaţiilor de proiecte şi pentru procesarea cererilor de rambursare, informează MMFPS.

471 afișări
Imaginea articolului Beneficiarii POSDRU declară pe propria răspundere că nu au dat mită funcţionarilor, pentru proiecte

Beneficiarii POSDRU declară pe propria răspundere că nu au dat mită funcţionarilor, pentru proiecte (Imagine: Shutterstock)

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) a luat mai multe măsuri pentru remedierea problemelor constate în derularea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Astfel, ca o măsură anti-fraudă, toţi beneficiarii trebuie să declare pe propria răspundere că nu au oferit şi nu au acordat, direct sau indirect, niciun fel de foloase necuvenite, niciunui funcţionar public din cadrul AM POSDRU şi OIR, în vederea depunerii aplicaţiilor de proiecte şi pentru procesarea cererilor de rambursare.

De asemenea, MMFPS anunţă că pe site-ul www.fseromania.ro, se introduce domeniul "Registrul unic al cererilor de rambursare şi al cererilor de prefinanţare", pentru procesarea cererilor de rambursare şi plăţile către beneficiari, în termen de 45 de zile calendaristice.

Totodată, începând cu 1 martie, AM POSDRU şi Organismele Intermediare Regionale trebuie să acorde audienţe, în fiecare joi, de la ora 12.00 şi tot de la începutul lunii viitoare vor funcţiona şi birourile de sprijin (Help-desk-uri, în cadrul Autorităţii de Management şi la Organismele Intermediare).

"Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a cerut directorului general AM POSDRU, Carmen Roşu, proceduri mai simple pentru beneficiari, o monitorizare mai bună a proiectelor, completarea schemei de personal, urgentarea proiectelor. Atitudinea pro-activă, transparenţa şi operativitatea sunt esenţiale în relaţia cu solicitanţii şi beneficiarii proiectelor", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

MMFPS precizează că întreruperea rambursărilor de la Comisia Europeană este o procedură uzuală, pe termen scurt, o măsura de precauţie a Comisiei Europene, care se ridică imediat ce statul membru corectează deficienţele. Suspendarea presupune blocarea întregului program.

"În acest moment, AM POSDRU face plăţi către beneficiari de la bugetul de stat, iar procedura de selecţie a proiectelor se desfăşoară normal. Conducerea AM POSDRU face eforturi ca, până la mijlocul lunii martie, să ducă la capăt toate recomandările, astfel încât Comisia Europeană să reia rambursările în cadrul acestui program.

Premierul Mihai - Răzvan Ungureanu a cerut ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel, din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii, iar aceasta a demisionat joi, a informat Ministerul Muncii.

"Conducerea ministerului a apreciat că problemele de management în cadrul AM POSDRU necesită regândirea întregii strategii de accelerare a absorbţiei de fonduri europene în domeniul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Până la începutul lunii martie, AM POSDRU trebuie să remedieze toate deficienţele indicate de Autoritatea de Audit, astfel încât plăţile de la Comisia Europeană să nu fie suspendate. Până în acest moment, au fost corectate peste jumătate dintre recomandările Autorităţii de Audit", potrivit Ministerului Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici