Biden: Istoria României reprezintă unul dintre succesele cele mai mari din viaţa contemporană

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, miercuri, în alocuţiunea susţinută la Palatul Cotroceni, că istoria României reprezintă "unul dintre succesele cele mai mari din viaţa contemporană" şi că este mândru că America a avut un mic rol în a ajuta să se ajungă la acest punct.

131 afișări
Imaginea articolului Biden: Istoria României reprezintă unul dintre succesele cele mai mari din viaţa contemporană

Joe Biden (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Le urez bun venit acestor oaspeţi foarte distinşi, în această clădire foarte frumoasă, este o relaţie foarte frumoasă între cele două ţări, a spus vicepreşedintele SUA. (...) Ne dăm seama că există diferenţe politice, dar un lucru care leagă pe toţi românii este faptul că toţi sunt în favoarea democraţiei într-un stat de drept, fără niciun fel de ezitare", a spus Biden.

Joe Biden a mulţumit societăţii civile, pentru că încearcă să creeze o societate cu demnitate pentru fiecare persoană din România.

El a arătat că nu doar românii, dar şi europenii şi americanii împărtăşesc nişte valori comune, care reprezintă baza Alianţei Nord-Atlantice şi este la baza creării acestei alianţe, valoarea cea mai importantă fiind o societate liberă, transparentă, unde corupţia este considerată un duşman şi guvernul este echitabil şi cinstit, iar oamenii au posibilitatea să reuşească indiferent de poziţia din societate şi sunt trataţi cu demnitate.

El a mai spus că istoria României reprezintă "unul dintre succesele cele mai mari din viaţa contemporană".

"Sunt uluit în faţa acestui curaj moral şi fizic demonstrat de români, care au pus totul, au riscat totul, inclusiv vieţile lor, pentru a construi această societate liberă şi sunt mândru că America a avut un mic rol în vă ajuta să ajungeţi în acest punct", a adăugat Joe Biden.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici