Biserici amendate de pompieri înainte de Paşte, preoţii sunt sfătuiţi să ţină slujbele în exterior

Mai multe biserici din judeţul Constanţa au fost amendate de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” pentru deficienţele constatate, preoţilor fiindu-le prezentate măsurile ce trebuie respectate pe timpul şi după terminarea slujbelor.

1137 afișări
Imaginea articolului Biserici amendate de pompieri înainte de Paşte, preoţii sunt sfătuiţi să ţină slujbele în exterior

Biserici amendate de pompieri înainte de Paşte, preoţii sunt sfătuiţi să ţină slujbele în exterior

Potrivit unui comunicat al ISU „Dobrogea”, inspectorii de prevenire din cadrul instituţiei au efectuat în ultima perioadă mai multe controale în lăcaşurile de cult de pe raza judeţului, acţiunile de verificare fiind intensificate în preajma sărbătorilor pascale.

Au fost astfel controlate 81 de lăcaşuri de cult de pe raza judeţului, fiind constatate nu mai puţin de 283 de deficienţe. Pentru acestea, au fost aplicate numai 15 amenzi, în valoare totală de 7.500 de lei, şi 259 de avertismente. „Pe timpul controalelor, specialiştii în prevenirea incendiilor au avut în atenţie dotarea cu stingătoare a lăcaşurilor de cult, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat”, se precizează în documentul citat.

Inspectorii de prevenire ai ISU au purtat discuţii cu personalul bisericesc, pe care l-au instruit pe linia protecţiei la foc, fiind prezentate şi măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul şi după terminarea slujbelor. Având în vedere afluxul mare de persoane generat de perioada sărbătorilor pascale şi pentru ca acestea să fie petrecute în linişte şi fără incidente tragice, pompierii le-au recomandat preoţilor ca slujbele să fie organizate în exterior, iar atunci când se desfăşoară în interior, să se permită accesul credincioşilor în limita capacităţii construcţiei.

„În această perioadă, echipajele de salvatori din subunităţile operative vor continua acţiunile de recunoaştere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere”, mai spun reprezentanţii ISU „Dobrogea”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici