Video Blaga: România nu poate accepta ca infractori să fie consideraţi doar cei cu naţionalitate română

România nu poate accepta ca infractori din alte state să fie consideraţi ca aparţinând doar persoanelor de naţionalitate română, iar o astfel de abordare trebuie respinsă, consideră ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

33 afișări

"Nu este nicio bucurie să avem astfel de situaţii, dar nici nu putem fi de acord ca să se considere că infractorii aparţin numai unei anumite etnii, infractori români. Nu pot fi de acord şi România nu poate fi de acord cu o astfel de abordare. Pe de altă parte, dacă nu comit infracţiuni pe teritoriul unui stat, cetăţenii români sunt cetăţeni ai UE care au libertate de mişcare", a spus Blaga, la sediul Guvernului.

El a arătat în acelaşi timp că şi România, ca şi alte state din zonă, poate face mai mult pe zona de incluziune socială a romilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici