Boc: Guvernul va asculta toate punctele de vedere în cazul revoluţionarilor şi va analiza soluţiile

Guvernul va asculta toate punctele de vedere în ceea ce priveşte problemele revoluţionarilor şi va analiza care sunt soluţiile ce pot fi aplicate în cazul acestora, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

480 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va asculta toate punctele de vedere în cazul revoluţionarilor şi va analiza soluţiile

Boc: Guvernul va asculta toate punctele de vedere în cazul revoluţionarilor şi va analiza soluţiile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El nu a prezentat alte detalii legate de problemele revoluţionarilor.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că problema revoluţionarilor a fost discutată în şedinţa de luni a coaliţiei, premierul Emil Boc anunţând că Guvernul va promova, în maximum două luni, un act normativ care va clarifica situaţia acestora şi a indemnizaţiilor care le sunt acordate în prezent.

"Problema revoluţionarilor a fost discutată de membrii coaliţiei, într-o şedinţă la care deputatul minorităţilor naţionale Niculae Mircovici a arătat, printre altele, că nu este normal ca indemnizaţiile la care au dreptul revoluţionarii să fie plătite şi «impostorilor». Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va promova, în maximum două luni, un act normativ care va clarifica situaţia acestora şi a indemnizaţiilor acestora", au arătat sursele.

În ultima perioadă, revoluţionarii au organizat mai multe proteste în ţară şi au intrat în greva foamei, solicitând să nu le fie retrase indemnizaţiile. Ultimele astfel de acţiuni au fost organizate, săptămâna trecută, la Piaţa Universităţii şi, luni, în faţa Guvernului.

Preşedintele Comisiei de buget, Maria Barna (UNPR), şi deputatul minorităţilor naţionale Niculae Mircovici au cerut, vineri, fără succes, la dezbaterea bugetului Ministerului Muncii, rezolvarea problemei revoluţionarilor, ca aceştia să primească eşalonat drepturile tăiate prin Legea 410.

Niculae Mircovici a criticat, pe holurile Parlamentului, faptul că nu a fost acceptat acest amendament şi a spus că a primit în coaliţie promisiuni pentru găsirea unei "soluţii echitabile şi rezonabile", premierul Emil Boc împuternicind-o pe Roberta Anastase să poarte discuţii pe această temă.

El a susţinut că au mai rămas 21.000 de revoluţionari cu titluri şi că în plată sunt puţin peste 9.000 de revoluţionari.

Mircovici a arătat că pentru plata drepturilor revoluţionarilor este necesară o sumă de aproximativ 260 de milioane de lei pe an şi că o ordonanţă de urgenţă aflată în dezbaterea comisiilor parlamentare prevede peste 140 milioane lei pentru plata drepturilor restante în cazul a aproximativ 1.000-1.500 de oameni.

Deputatul a apreciat că ordonanţa, care se află la Comisia juridică, trebuie modificată, existând voinţă politică în acest sens.

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat, vineri, bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care se ridică la 31,933 miliarde de lei.

Un document guvernamental prezentat recent de MEDIAFAX relevă că Executivul va sista anul viitor indemnizaţiile pentru revoluţionari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici