Revoluţionarii protestează în Piaţa Universităţii, cerând demisia Guvernului şi alegeri libere

Aproximativ 300 de revoluţionari protestează, miercuri, în Piaţa Universităţii, cerând demisia Guvernului şi organizarea de alegeri libere, la un moment dat având loc o altercaţie între aceştia şi forţele de ordine.

2053 afișări
Imaginea articolului Revoluţionarii protestează în Piaţa Universităţii, cerând demisia Guvernului şi alegeri libere

Revoluţionarii protestează în Piaţa Universităţii, cerând demisia Guvernului şi alegeri libere (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

La acţiune participă reprezentanţi ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor, unde preşedinte de onoare este Ion Iliescu.

Jandarmii i-au rugat pe cei de la televiziunea B1 TV, contestată de manifestanţi, să părăsească zona, mai ales după ce un operator B1 TV a fost scos din mâinile protestatarilor.

Manifestanţii spun că nu au fost deranjaţi de echipa B1 TV, televiziune care s-a pronunţat pentru retragerea indemnizaţiilor de revoluţionr, pentru că nu îi interesează beneficiile materiale, protestatarii afirmând că revendicările lor sunt de natură politică.

Oamenii strigă "România, trezeşte-te!" şi cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri libere.

Protestul nu este autorizat, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei Georgian Enache.

La un moment dat, între revoluţionari şi forţele de ordine a izbucnit o altercaţie, după ce jandarmii au intervenit pentru eliberarea carosabilului blocat de participanţii la protest.

Unii dintre revoluţionari au reclamat că jandarmii au folosit în timpul intervenţiei gaze lacrimogene.

Georgian Enache a negat însă aceste susţineri, precizând că jandarmii nu au folosit forţa şi nu au folosit gaze lacrimogene.

Municipalitatea a autorizat protestul spontan al revoluţionarilor adunaţi la Universitate, însă, nu pentru locul în care aceştia s-au adunat, în Piaţa Universităţii, ci pentru Piaţa Constituţiei, unde manifestanţii urmează să fie conduşi de jandarmi.

Surse din jandarmerie au declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii Comisiei de specialitate din Primăria Capitalei au dat curs miercuri dimineaţă cererii de miting formulate de Grupul Revoluţionarilor 1989.

Cu toate astea municipalitatea nu a fost de acord ca protestul să aibă loc în Piaţa Universităţii şi în Piaţa Constituţiei într-o zonă care, la ora transmiterii acestei ştiri era împrejmuită cu garduri ale jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici