Boc i-a reproşat lui Botiş că nu s-a asigurat de avizul CES pe legea salarizării

Premierul Emil Boc i-a reproşat ministrului Muncii, în şedinţa de guvern, că nu s-a asigurat de avizul Consiliului Economic şi Social până la şedinţa de luni a Executivului, spunându-i că legea salarizării nu poate fi trimisă Parlamentului fără răspunsul CES, indiferent dacă este pozitiv sau negativ

26 afișări
Imaginea articolului Boc i-a reproşat lui Botiş că nu s-a asigurat de avizul CES pe legea salarizării

Boc i-a reproşat lui Botiş că nu s-a asigurat de avizul CES pe legea salarizării (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Premierul i-a reproşat ministrului Muncii, Ioan Botiş, faptul că nu are avizul Consiliului pentru legea salarizării. Ministrul trebuie să se asigure că are avizul CES vineri sau cel târziu luni dimineaţa, înaintea şedinţei de guvern în care urma să fie aprobată legea. Premierul i-a spus ministrului că o astfel de lege nu poate fi trimisă Parlamentului în vederea angajării răspunderii fără avizul CES, indiferent dacă acesta este pozitiv sau negativ", au relatat agenţiei MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Guvernul a anunţat anterior că nu va mai discuta proiectul legii salarizării în şedinţa de luni, ci într-o nouă reuniune programată pentru miercuri, deoarece nu a fost încă primit avizul Consiliului Economic şi Social (CES).

Preşedintele Consiliului, Florian Costache, a declarat agenţiei MEDIAFAX că plenul CES se reuneşte marţi, cu două zile mai devreme, pentru a aviza proiectul Legii salarizării unitare, acest act fiind până în prezent în dezbateri la comisii.

Premierul Emil Boc anunţa, la începutul săptămânii trecute, că proiectul Legii salarizării unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a răspunderii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici