Guvernul amână adoptarea legii salarizării pentru miercuri, în lipsa avizului CES

Guvernul nu va mai discuta proiectul legii salarizării în şedinţa de luni, ci într-o nouă reuniune programată pentru miercuri, deoarece nu a fost încă primit avizul Consiliului Economic şi Social (CES), a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

17 afișări
Imaginea articolului Guvernul amână adoptarea legii salarizării pentru miercuri, în lipsa avizului CES

Guvernul amână adoptarea legii salarizării pentru miercuri, în lipsa avizului CES (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În şedinţa de guvern de luni va fi discutat doar proiectul rectificării bugetare.

Executivul a anunţat, la finalul şedinţei de săptămâna trecută, că a discutat, în primă lectură, proiectul legii cadru privind salarizarea unitară a personalului din sistemul bugetar şi proiectul legii de aplicare a acesteia în anul 2011, urmând ca formele finale ale actelor normative să fie adoptate luni, 22 noiembrie, după consultări cu Fondul Monetar Internaţional, iar ulterior să fie trimise spre Parlament, în procedură de angajare a răspunderii.

Proiectul legii salarizării, pentru care nu s-a ajuns încă la un acord cu sindicatele, a fost transmis şi Consiliului Economic şi Social.

Premierul Emil Boc anunţa, la începutul săptămânii trecute, că proiectul Legii salarizării unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a răspunderii Guvernului.

Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Emil Boc le-a prezentat, în 17 noiembrie, parlamentarilor coaliţiei variante privind Legea salarizării unitare, arătând că salariul minim pe economie ar urma să fie de 670 de lei.

Potrivit surselor citate, în varianta prezentată de Boc se arată că în 2011 vor fi creşteri salariale de până la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici