Boc: "Prima Casă" este operaţional în noua formă, mingea e în terenul băncilor

Programul "Prima Casă", modificat de Guvern pentru stimularea construcţiilor noi, este operaţional în noua formă începând de luni, 8 martie, iar Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM este pregătit să primească solicitările de garantare ale băncilor, a declarat premierul Emil Boc.

145 afișări
Imaginea articolului Boc: "Prima Casă" este operaţional în noua formă, mingea e în terenul băncilor

Boc: "Prima Casă" este operaţional în noua formă, mingea e în terenul băncilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a precizat că a avut o discuţie cu preşedintele Fondului, care l-a asigurat că programul este operaţional începând de luni.

"Din perspectiva noastră, de astăzi Fondul de Garantare şi de Contragarantare este pregătit să primească solicitările băncilor pentru Programul «Prima Casă» în oricare dintre cele trei forme: 60.000 de euro, 70.000 de euro sau 75.000 de euro. De aici înainte, mingea este în terenul băncilor, Fondul este pregătit să primească solicitările de la bănci în condiţiile în care cetăţenii se adresează băncilor. Eu am vorbit cu preşedintele Fondului şi mi-a spus că de astăzi este pregătit să primească solicitările, depinde de bănci cum se mişcă", a declarat, luni, premierul.

La sfârşitul săptămânii trecute, şeful Guvernului anunţa că pentru programul "Prima Casă 2" a fost semnată convenţia cadru cu 21 de bănci, astfel încât programul să fie operaţional de luni, când clienţii pot depune cereri de finanţare.

Pentru anul în curs, fondul de garantare pentru Prima Casă este de 700 de milioane de euro.

Potrivit modificărilor la program, operate de Guvern în luna februarie, creditul pentru cumpărarea unei locuinţe prin "Prima Casă" va fi garantat în limita a 60.000 euro pentru imobile vechi ori deja începute şi 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici