Boc: România, sub media europeană în privinţa rezultatelor elevilor la testele internaţionale

Ineficienţa actualului sistem educaţional este demonstrată şi prin faptul că România se află sub media europeană în privinţa capacităţii elevilor de a concura la testele internaţionale, plasându-se în urma majorităţii statelor la aproape toate materiile, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc.

25 afișări
Imaginea articolului Boc: România, sub media europeană în privinţa rezultatelor elevilor la testele internaţionale

Boc: România, sub media europeană în privinţa rezultatelor elevilor la testele internaţionale (Imagine: Mediafax Foto)

El a argumentat astfel necesitatea promovării rapide, prin angajarea răspunderii Guvernului, a proiectului legii educaţiei naţionale.

Conform datelor prezentate de şeful Guvernului, rezultatele obţinute de România la probele de literatură (428 puncte), matematică (426 puncte) sau ştiinţe (441 puncte), susţinute de elevi în cadrul testelor internaţionale, sunt sub media de 500 puncte obţinute de alte state europene, precum Bulgaria, Ungaria, Letonia.

"Actualul sistem educaţional, clădit doar pe acumularea de informaţii, turnate cu pâlnia, nu mai poate rezista", a spus Boc, la Realitatea TV.

Guvernul şi-a angajat răspunderea în parlament pentru un pachet de acte normative care include şi proiectul legii educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici