Boc şi Borisov vor încă două poduri la Dunăre şi scoaterea rapidă a taxei Giurgiu-Ruse

România şi Bulgaria vor construi cel puţin încă două poduri peste Dunăre, între Călăraşi-Silistra şi Bechet-Oreahovo, şi caută soluţii pentru a elimina taxele de tranzit la podul Giurgiu-Ruse până la începerea sezonului estival, măcar pentru autoturisme, au declarat premierul român şi cel bulgar.

82 afișări
Imaginea articolului Boc şi Borisov vor încă două poduri la Dunăre şi scoaterea rapidă a taxei Giurgiu-Ruse

Boc şi Borisov vor încă două poduri la Dunăre şi scoaterea rapidă a taxei Giurgiu-Ruse (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cei doi prim-miniştri, Emil Boc şi Boiko Borisov, au inaugurat, vineri, linia de ferry-boat care leagă cele două ţări, între Turnu Măgurele şi Nicopole, anunţând la finalul ceremoniei că intenţionează să finalizeze şi alte proiecte comune.

Astfel, autorităţile române şi cele bulgare vor continua lucrările de construcţie a podului de la Calafat-Vidin şi intenţionează să realizeze cel puţin încă două noi poduri, între Călăraşi-Silistra şi Bechet-Oreahovo, după ce vor identifica sursele de finanţare.

Cei doi premieri au anunţat totodată că analizează soluţiile de desfiinţare a taxelor de tranzit la podul de la Giurgiu-Ruse până la începerea sezonului estival, cel puţin pentru autoturisme.

Conform informaţiilor transmise de partea bulgară, ferryboat-ul românesc, inaugurat de cei doi premieri, are o capacitate de transport de şase camioane şi va parcurge de două ori pe zi distanţa de 800 metri dintre Turnu Măgurele şi Nicopole, într-un interval de 8-10 minute.

Tariful pentru traversarea Dunării cu ferryboat între Nicopole şi Turnu Măgurele va fi 2 euro de persoană pentru o călătorie, 12 euro pentru un autoturism şi 90-100 euro pentru un camion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici