Bodog: 2.200 flacoane Pentaglobin, trimise în ţară. Problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătăţii era condus de "ministrul facebook"

Ministrul Sănătăţii susţine că 2.200 flacoane de Pentaglobin au fost trimise în ţară, precizând că problemele privind imunoglobulina au apărut anul trecut, când ministerul era condus de Vlad Voiculescu, numindu-l pe acesta "ministrul Facebook". Declaraţia, după ce o femeie a murit la Alba Iulia.

1432 afișări
Imaginea articolului Bodog: 2.200 flacoane Pentaglobin, trimise în ţară. Problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătăţii era condus de "ministrul facebook"

Ministrul Sănătăţii : 2.200 flacoane Pentaglobin, trimise în ţară. Lipsa imonoglobulineii a apărut anul trecut

"În această noapte, la ora 04.00, după ce a trecut de verificările de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unităţile spitaliceşti din ţară. De asemenea, în următoarele două săptămâni, vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) şi 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantităţi ce vor acoperi nevoile pacienţilor din România. Până când vor sosi, spitalele care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unităţile medicale din ţară, unde am identificat existenţa a 1.700 de fiole de imunoglobulină", a scris Florian Bodog pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătăţii susţine că problemele privind imoglobulina au apărut anul trecut, când ministerul era condus de Vlad Voiculescu, acuzându-l pe acesta că nu a luat nicio măsură.

"Există documente care dovedesc fără dubiu că problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătăţii era condus de "ministrul facebook", cel care s-a remarcat doar prin preocuparea de a avea o imagine bună pe reţelele sociale. Apropo, dle domnule fost ministru al Sănătăţii, se numeşte imunoglobulină, nu imunoglobină! Poate reuşiţi să reţineţi măcar denumirea corectă...Românii trebuie să cunoască realitatea şi trebuie să ştie că acest fost ministru nu a făcut nimic în mandatul său pentru a rezolva vreo problemă, asta sau alta. A considerat că este suficient să contabilizeze într-un document medicamentele care lipsesc de pe piaţă, fără să ia măsurile prin care să asigure medicamentele necesare în ţară. Pacienţii nu se tratează însă cu like-uri sau hashtag-uri, nu se operează cu share-uri. Ministrul Sănătăţii este şi al celor care nu folosesc internetul şi al copiilor care învaţă în case dărăpănate, ministrul Sănătăţii este şi al celor care stau ore întregi în camerele de gardă. Nu caut scuze în trecut, dar adevărul trebuie spus răspicat. Spre deosebire de predecesorul meu "tehnocrat", eu m-am implicat concret pentru a aduce imunoglobulină pacienţilor care au nevoie. În repetate rânduri m-am întâlnit cu producătorii şi i-am convins să aducă cantitatea necesară pentru tratamentul cazurilor severe", a mai scris Bodog.

Reacţia ministrului a venit după ce Vlad Voiculescu a anunţat că o femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, la spitalul din Alba Iulia, din cauza lipsei de imunoglobuline, precizând că ministerul ştia despre cazul aceste femei.

”Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat în această dimineaţă la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. Astăzi, în România, ţara cu a treia cea mai mare creştere economică de pe glob şi cea mai mare din Europa. Nu este singurul caz care era în stare gravă, iar Ministerul ştia atât despre problemă în general, cât şi despre toate aceste cazuri, inclusiv al doamnei Maria M., în mod specific”, a scris Vlad Voiculescu.

"Eu sunt primul care îşi doreşte să existe toate medicamentele necesare pentru pacienţi. Da, ştiu, eu nu sunt activ pe reţelele de socializare. Ştiu, nu sunt pe gustul generaţiei hashtag, mai mult, sunt din partidul pe care unii îl urăsc de moarte. Eu sunt medic şi încerc, aşa cum ştiu eu mai bine, să fac tot ce pot pentru pacienţi. Am tăcut până acum pentru că nu mi se pare corect, faţă de predecesorii mei din conducerea Ministerului, să scot la iveală tot gunoiul lăsat pe clanţă. Domnule ex-ministru "hashtag", vă atenţionez public că, de acum încolo, ori de câte ori mă veţi acuza pe nedrept, voi demonstra lipsa dumneavoastră de preocupare pentru lucrurile pe care mi le reproşaţi mie astăzi. În rest, aveţi aprecierea mea pentru efortul de a sprijini părinţii copiilor bolnavi de cancer, în calitate de preşedinte de ONG. Aţi fi avut şi respectul meu dacă aţi fi făcut lucruri utile pentru toţi bolnavii, atunci când eraţi ministru al Sănătăţii", a replicat ministrul Bodog.

"Înţeleg supărarea şi durerea tuturor semenilor mei care suferă din cauza stării sistemului de sănătate românesc. (..) Garantez şi stau la dispoziţia oricui cu dovezile aferente că am făcut tot ce un ministru poate face astăzi, pentru a rezolva inclusiv problema gravă a imunoglobulinei. Faptul că n-a ajuns în timp util la spitalul din Alba Iulia este unul dureros. Regret profund ce s-a întâmplat, dar acuzaţia că aş lăsa vieţile pacienţilor în voia sorţii o resping cu toată tăria! O astfel de acuză denotă crasă lipsă de caracter şi de discernământ", a mai scris ministrul.

O femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină. Reprezentanţii spitalului susţin că au trimis comanda de imunoglobulină în 20 octombrie, însă nu au primit nimic până în prezent

Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucării, conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

Pacienţii cu afecţiunii autoimune sunt cei mai afectaţi de lipsa imunoglobulinei, de care ei sunt dependenţi şi îi ajută la imunitate. Prin natura bolii, aceşti pacienţi sunt foarte sensibili la orice, chiar şi la cea mai mică răceală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici