Bodog cere convocarea de urgenţă a miniştrilor UE pentru stoparea EXPORTULUI paralel de medicamente

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a transmis la finalul săptămânii trecute o scrisoare omologului său din Estonia, cerând convocarea de urgenţă a Consiliului de Miniştri ai Sănătăţii pentru a identifica şi aplica soluţii care să conducă la eliminarea exportului paralel de medicamente.

560 afișări
Imaginea articolului Bodog cere convocarea de urgenţă a miniştrilor UE pentru stoparea EXPORTULUI paralel de medicamente

Bodog cere convocarea de urgenţă a miniştrilor UE pentru stoparea EXPORTULUI paralel de medicamente

"Ca urmare a semnalelor de alarmă legate de posibila retragere a unor medicamente de pe piaţa românească, ministrul Sănătăţii, prof.dr. Florian Bodog, a transmis la finalul săptămânii trecute o scrisoare omologului său din Estonia, cerând convocarea de urgenţă a Consiliului de Miniştri ai Sănătăţii pentru a identifica şi aplica soluţiile care să conducă la eliminarea exportului paralel de medicamente. Începând cu data de 1 iulie, Estonia deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis marţi MEDIAFAX.

În acest an, Ministerul Sănătăţii a blocat exportul de vaccinuri şi de mai multe medicamente prevăzute în programele naţionale de sănătate.

"Este nevoie de o schimbare fundamentală a normelor europene privind comercializarea medicamentelor, astfel încât interesul pacienţilor şi drepturile lor să primeze cu adevărat în faţa intereselor comerciale. România susţine cu toată fermitatea, prin reprezentanţii săi, modificarea substanţială a reglementărilor europene din domeniul medicamentelor. În prezent, fenomenul exportului paralel este legal, fiind subsumat principiului de liberă circulaţie a mărfurilor în spaţiul comunitar, dar efectele sale pun în pericol accesul cetăţenilor la medicamentele de care au nevoie", arată ministerul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici