Bogdan Aurescu a participat, miercuri, la Gala Aniversară a Asociaţiei Tineretului ONU România

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a participat, miercuri, la Gala Aniversară a Asociaţiei Tineretul ONU România, unde a subliniat necesitatea implicării tinerilor pentru aborarea unor teme care fac agenda ONU, precum schimbările climatice, inteligenţa artificială sau securitatea cibernetică.

175 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu a participat, miercuri, la Gala Aniversară a Asociaţiei Tineretului ONU România

Bogdan Aurescu a participat, miercuri, la Gala Aniversară a Asociaţiei Tineretului ONU România

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat astăzi, 11 decembrie, la Gala Aniversară ce a marcat zece ani de la înfiinţarea Asociaţiei Tineretul ONU (UN Youth) România. Ministrul afacerilor externe a felicitat reprezentanţii asociaţiei pentru activitatea neîntreruptă şi rezultatele obţinute, evocând relaţia strânsă de cooperare dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Asociaţie, concretizată, printre altele, prin protocolul de colaborare încheiat în anul 2016. Totodată, a încurajat UN Youth să continue cu aceeaşi energie Conferinţa Internaţională a studenţilor dedicată simulării reuniunilor ONU (Bucharest International Student Model United Nations Conference – BISMUN), care are loc anual la Bucureşti şi care a reprezentat nucleul dezvoltării organizaţiei”, potrivit unui comuncat de presă transmis de MAE.

Potrivit instituţiei, ministrul a evidenţiat, în cadrul evenimentului, importanţa promovării tinerilor şi susţinerea în cadrul UE şi în alte foruri internaţionale a priorităţilor şi obiectivelor tinerilor, ca fiind printre liniile principale de acţiune ale mandatului său. A subliniat că implicarea generaţiei tinere este esenţială pentru abordarea unor teme stringente de pe agenda ONU şi a Ministerului Afacerilor Externe, precum schimbările climatice, inteligenţa artificială, securitatea cibernetică sau un nou regim pentru spaţiul cosmic.

„De asemenea, ministrul afacerilor externe a amintit faptul că România exercită, până în 2021, preşedinţia Comunităţii Democraţiilor, având drept prioritate, printre altele, implicarea tinerilor în cadrul proceselor democratice. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a adresat tinerilor invitaţia de a se alătura unora dintre proiectele lansate în acest cadru, precum Forumul Tinerilor, în vara anului viitor. În final, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a reiterat deschiderea Ministerului Afacerilor Externe pentru o cooperare viitoare intensificată cu Asociaţia Tineretul ONU”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
mae,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici