Bombă aruncător, în stare perfectă de funcţionare, descoperită în judeţul Botoşani | FOTO

O bombă aruncător de calibru 82 de milimetri, în stare perfectă de funcţionare, a fost descoperită, luni, în pădurea Hudum, din judeţul Botoşani, de o persoană care căuta metale.

187 afișări
Imaginea articolului Bombă aruncător, în stare perfectă de funcţionare, descoperită în judeţul Botoşani | FOTO

Bombă aruncător, în stare perfectă de funcţionare, descoperită în judeţul Botoşani

Reprezentanţii ISU Botoşani au declarat, luni, că o persoană care căuta metale, cu un detector, a găsit, în pădurea Hudum, o bombă aruncator, calibru 82 de milimetri.

„Bomba aruncător de calibru 82 de milimetri era în perfectă stare de funcţionare. A fost descoperită în pădurea Hudum de o persoană care căuta metale, cu ajutorul unui detector de metale. Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o data ulterioară”, au spus sursele citate.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc că, în cazul în care cineva descoperă muniţie rămasă neexplodată, nu trebuie să o atingă, să o lovească sau o mişte din locul în care a fost găsită, nu trebuie să încerce să demonteze componentele sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, ci să anunţe ISU sau Poliţia prin numarul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici