Borbely: Rezoluţia PE privind cianurile în minerit reprezintă o recomandare

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat vineri, la New York, că recenta rezoluţie a PE privind mineritul reprezintă o recomandare şi că punctul de vedere al Comisiei este că în prezent nu există alternativă viabilă la folosirea cianurilor în exploatarea zăcămintelor de aur şi argint.

26 afișări
Imaginea articolului Borbely: Rezoluţia PE privind cianurile în minerit reprezintă o recomandare

Borbely: Rezoluţia PE privind cianurile în minerit reprezintă o recomandare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Rezoluţia adoptată săptămâna trecută de Parlamentul European privind interzicerea cianurilor reprezintă o recomandare, dar punctul de vedere al Comisiei este că în prezent nu există alternativă viabilă la folosirea cianurilor în exploatarea zăcămintelor de aur şi argint", a declarat ministrul, pentru MEDIAFAX.

Legat de proiectul Roşia Montană, el a menţionat că au început discuţii cu firma.

"Am început discuţiile cu compania şi urmărim să obţinem garanţii în privinţa mediului", a adaugat Laszlo Borbely.

Parlamentul European, reunit, miercurea trecută, în şedinţă plenară, la Bruxelles, a adoptat Rezoluţia referitoare la interzicerea folosirii tehnologiilor pe bază de cianuri în mineritul din Uniunea Europeană.

De asemenea, PE a invitat Comisia Europeană (CE) ca, până la sfârşitul anului 2011, să propună interzicerea totală a tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri, în Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici